Vilmos obuolių-varškės pyragas pagal Beatą

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Vilmos obuolių-varškės pyragas pagal Beatą
Šį obuolių ir varškės pyragą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų. Oi kaip man jis patiko. Dabar gaminu ganėtinai dažnai. Visa šeima visada lieka patenkinta, o aš kartais net įsidedu gabaliuką kitai dienai nusinešti į darbą prie kavos puodelio. O kartais, kad kolegos ir kolegės nepavydėtų, tai tokį pyragą iškepu ir jiems. :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite visų reikiamų ingredientų, štai keletas galimų alternatyvų: 

  • Vietoje pusriebės varškės galite naudoti liesą varškę arba kreminio sūrio (cream cheese) ir grietinės mišinį.
  • Jei namuose nėra grietinės, ją galima pakeisti natūraliu jogurtu arba grietinėle.
  • Obuolius galima pakeisti kriaušėmis arba slyvomis, tačiau tuomet būtų naudinga pakoreguoti cukraus kiekį.
  • Rudą cukrų galima pakeisti įprastu baltu cukrumi arba medumi (tačiau naudojant medų, jo reikėtų dėti mažiau nei cukraus).
  • Sviestą galima pakeisti margarinu, jei norite lengvesnės alternatyvos, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norint pasiekti geriausią rezultatą, štai keletas naudingų patarimų:
 
  • Sviestą tarkuokite tiesiai iš šaldiklio – taip tešla gaunasi puresnė ir trapesnė.
  • Varškę galima pertrinti per sietelį prieš maišant su kitais ingredientais, jei norite itin lygaus ir švelnaus varškės sluoksnio.
  • Obuolius rinkitės rūgštesnės veislės (pvz., Antaniniai, Auksis) – jie subalansuoja saldų varškės sluoksnį.
  • Prieš pjaustant obuolius, juos galima trumpai pavirinti cinamono ir cukraus sirupe – taip jie išliks sultingesni kepant.
  • Palaukite, kol pyragas visiškai atvės, prieš jį pjaustydami – taip jis išlaikys formą ir bus lengviau pjaustyti.

Ingredientai

    Padui (tešlai):
    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    Varškės sluoksniui:
    • pusriebė varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • grietinė: 200 gramų
    Obuolių sluoksniui:
    • obuoliai: 1 kilogramo
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudėkite miltus, į juos įtarkuokite sviestą (ištrauktą iš šaldiklio). Peiliais maišykite tešlą, įdėkite cukrų bei išmaišykite šaukštu. Tešlą dėkite į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet varškę, kiaušinius bei grietinę sutrinkite blenderiu.
  3. 3. Tada obuolius (be sėklų ir žievelės) supjaustykite plonomis riekelėmis, įdėkite cinamono bei cukraus.
  4. 4. Formos dugną (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens, su nuimamais kraštais) išklokite su popieriumi.
  5. 5. Du trečdalius sviesto tešlos dėkite į formą. Ant viršaus varškės sluoksnį, ant jo – obuolių. Į likusį trečdalį sviesto tešlos įdėkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus bei vieną arbatinį šaukštelį cinamono. Ir sudėkite ją ant pyrago viršaus.
  6. 6. Po to kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusantros valandos.
  7. 7. Pjaustykite ir lepinkitės!
Vilmos obuolių-varškės pyragas pagal Beatą

Atsakinėjama į Komentarą

Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)
Greitas ir paprastas trupininis varškės pyragas
(70)
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)