Šis obuolių pyragas gaunasi gardus bei drėgnas nuo obuolių. Tik jeigu nesate didžiulis aguonų fanas, tai jų galite ir nedėti. Jos čia tikrai nėra būtinos.
1. Iš pradžių nulupame obuolius, išpjauname sėklydes ir supjaustome didesniais gabaliukais. Man pačiai labai patinka, kai jaučiasi pats obuolys valgymo metu.
2. Tuomet cutarkuojame citrinos žievelę (tik geltonąją dalį), išspaudžiame sultis ir supilame ant obuolių kartu su džiovintais vaisiais, aguonomis bei cukrumi. Išmaišome ir paliekame maždaug valandai pastovėti. Kartas nuo karto pamaišome, kad vaisiai išleistų kuo daugiau skysčio.
3. Tada įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
4. Po to kepimo miltelius sumaišome su miltais, persijojame ir įmaišome į obuolius. Nededame iškart visų miltų. Reguliuojame pagal tai, kiek sulčių išleido obuoliai. Tešla turi gautis tiršta ir klampi, bet ne kieta, nes kitaip nepakils.
5. Kepimo skardą (manoji buvo 23x37 centimetrų dydžio) išklojame su kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir paskirstome tolygiai.
6. Kepame maždaug 45 minutes iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje.
7. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti formoje. Lepinamės!
8. Patarimas: Kad kepimo popierius "nevažinėtų" po kepimo skardą, gerai įklojus, prisegame keliais skalbinių segtukais. Šitaip yra daug lengviau paskirstyti tolygiai klampias tešlas.
9. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą