Paprastas biskvitinis obuolių pyragas - geriausias receptas

2025-03-26 Autorius oSkanu.lt

Paprastas biskvitinis obuolių pyragas - geriausias receptas
Toks paprastas biskvitinis obuolių pyragas,, kad paprasčiau jau tikriausiai nebūna. Kai kurie jį vadina tiesiog "Šarlote". Gal ingredientų kiekiai receptuose ir skirias, bet 4 pagrindiniai produktai visada išlieka tie patys - kiaušiniai, cukrus, miltai, obuoliai. Na o mano receptas toks, kuriuo pasidalinsiu šiandien ir esu visiškai tikra, kad Jums patiks. Tad pradedam gaminti jau dabar, nieko ilgai nelaukdami! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Kiaušiniai: Jei turite dietinių apribojimų, galite pabandyti pakeisti kiaušinius bananų tyre (1 kiaušinis = 1/4 puodelio bananų tyrės) arba obuolių tyre (1 kiaušinis = 1/4 puodelio obuolių tyrės).
  • Cukrus: Galite naudoti rudą cukrų vietoje baltojo, tai suteiks gilesnį karamelės poskonį. Taip pat tinka medus (3/4 kiekio) arba klevų sirupas.
  • Vanilinis cukrus: Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilinį ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankštį.
  • Miltai: Galite naudoti spelta miltus arba pakeisti dalį kvietinių miltų viso grūdo miltais (iki 1/3 kiekio), tai suteiks pyragui daugiau maistinių medžiagų.
  • Obuoliai: Puikiai tinka rūgštūs obuoliai, kaip Antaniniai, Auksis ar Šampionas, bet galite naudoti bet kokią jums patinkančią veislę. Jei neturite obuolių, galite pabandyti su kriaušėmis arba slyvomis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Obuolius geriausia rinktis šiek tiek rūgštelesnius – taip pyragas turės puikų saldžiarūgštį skonį.
  • Prieš kepimą obuolius galite apšlakstyti citrinos sultimis – tai padės išlaikyti jų spalvą ir suteiks papildomo gaivumo.
  • Kiaušinius plakite kambario temperatūros – jie geriau išsiplakas ir biskvitas bus puresnis.
  • Kad pyragas būtų dar kvapnesnis, į miltus galite įmaišyti žiupsnelį cinamono ar kardamono.
  • Jei mėgstate, ant pyrago viršaus prieš kepimą galite užbarstyti šiek tiek cukraus ir cinamono mišinio.
  • Iškeptą pyragą galite papuošti cukraus pudra arba patiekti su plakta grietinėle.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: dviejų trečdalių stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • obuoliai: 3-4 (didesni)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir perpjovusios kiekvieną į 4 dalis supjaustykite plokštelėmis.
  2. 2. Tuomet kiaušinius muškite į dubenį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu kol ištirps cukrus ir masė padvigubės.
  3. 3. Tada į kiaušinių - cukraus masę berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
  4. 4. Po to į tešlą sudėkite supjaustytus obuolius, išmaišykite.
  5. 5. Paskui kepimo indą/skardą patepkite riebalais, pabarstykite džiuvėsiais supilkite tešlą.
  6. 6. Dėkite kepti į iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30-40 minučių (priklausomai nuo pyrago storio). Ar jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku (ištrauktas iš pyrago vidurio, jis turi išlikti švarus).
  7. 7. Iškeptą pyragą atvėsinkite ir lepinkitės!

Jurga

Naudingas
(1)
Tikrai labai skaniai gavosi. Ačiū už receptą. :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą