Toks paprastas biskvitinis obuolių pyragas,, kad paprasčiau jau tikriausiai nebūna. Kai kurie jį vadina tiesiog "Šarlote". Gal ingredientų kiekiai receptuose ir skirias, bet 4 pagrindiniai produktai visada išlieka tie patys - kiaušiniai, cukrus, miltai, obuoliai. Na o mano receptas toks, kuriuo pasidalinsiu šiandien ir esu visiškai tikra, kad Jums patiks. Tad pradedam gaminti jau dabar, nieko ilgai nelaukdami! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaušiniai: Jei turite dietinių apribojimų, galite pabandyti pakeisti kiaušinius bananų tyre (1 kiaušinis = 1/4 puodelio bananų tyrės) arba obuolių tyre (1 kiaušinis = 1/4 puodelio obuolių tyrės).
- Cukrus: Galite naudoti rudą cukrų vietoje baltojo, tai suteiks gilesnį karamelės poskonį. Taip pat tinka medus (3/4 kiekio) arba klevų sirupas.
- Vanilinis cukrus: Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilinį ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankštį.
- Miltai: Galite naudoti spelta miltus arba pakeisti dalį kvietinių miltų viso grūdo miltais (iki 1/3 kiekio), tai suteiks pyragui daugiau maistinių medžiagų.
- Obuoliai: Puikiai tinka rūgštūs obuoliai, kaip Antaniniai, Auksis ar Šampionas, bet galite naudoti bet kokią jums patinkančią veislę. Jei neturite obuolių, galite pabandyti su kriaušėmis arba slyvomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Obuolius geriausia rinktis šiek tiek rūgštelesnius – taip pyragas turės puikų saldžiarūgštį skonį.
- Prieš kepimą obuolius galite apšlakstyti citrinos sultimis – tai padės išlaikyti jų spalvą ir suteiks papildomo gaivumo.
- Kiaušinius plakite kambario temperatūros – jie geriau išsiplakas ir biskvitas bus puresnis.
- Kad pyragas būtų dar kvapnesnis, į miltus galite įmaišyti žiupsnelį cinamono ar kardamono.
- Jei mėgstate, ant pyrago viršaus prieš kepimą galite užbarstyti šiek tiek cukraus ir cinamono mišinio.
- Iškeptą pyragą galite papuošti cukraus pudra arba patiekti su plakta grietinėle.
Jurga
Atsakyti