Autorius apie receptą
Ilgėjant ir tamsėjant rudens vakarams, namuose norisi kuo daugiau jaukumo. Kas geriau tą jaukumą sukurs nei namie pasklidęs švelnus kepinių aromatas, garuojanti karšta arbata ir pasmaližiauti prie bendro stalo susėdę namiškiai. Išbandžiau naują obuolių pyrago receptą, kuris nerealiai patiko. Tik cukraus kitą kartą dėsiu gerokai mažiau, nes mūsų skoniui buvo per saldu. Recepte iškart parašau mažesnį cukraus kiekį.
Galimos ingredientų alternatyvos - Obuoliai (700 g): galite naudoti kriaušes arba slyvas, suteikdami pyragui kitokį skonį.
- Pienas (100 ml): pakeiskite augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų, jei norite be laktozės varianto.
- Aliejus (3 šaukštai): vietoj bekvapio aliejaus galite naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės rūgštesnius obuolius, pavyzdžiui, antaninius, kad pyragas nebūtų per saldus.
- Obuolius supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis, kad jie tolygiai iškeptų.
- Jei norite traškesnio viršaus, prieš kepimą pabarstykite pyragą cukraus ir cinamono mišiniu.
Kalorijos
Visas pyragas turi apie 2800 kalorijų, taigi vienoje porcijoje yra apie 350 kalorijų.
Atsiliepimai