Toks avižinių dribsnių pyragas su obuoliais mane pačią labai sužavėjo paprastumu ir netikėtai puikiu skoniu. Jis tikrai fantastiškas! Pyragas gaunasi drėgnas, minkštas ir saldus ir tuo pačiu metu gaivus nuo obuolių. Rekomenduoju!
1. Iš pradžių į dubenį sudedame minkštą sviestą, cukrų, druską ir viską gerai išplakame mikseriu maždaug 4-5 minutes iki baltumo.
2. Tuomet po vieną, kas kartą perplakdamos įmušame kiaušinius (kiekvieną kiaušinį plakame po 60 sekundžių).
3. Tada kitame dubenyje sumaišome kartu persijotus miltus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius bei cinamoną.
4. Visus sausus ingredientus įmaišome į sviesto masę.
5. Po to suberiame razinas bei nutarkuotą apelsino žievelę, išmaišome.
6. Obuolius nulupiame, išskuobiame sėklalizdžius ir supjaustome mažais kubeliais.
7. Obuolius sudedame į dubenį, supilame išspaustas citrinos sultis, išmaišome.
8. Paskui obuolius sudedame į tešlą ir išmaišome (iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad obuolių yra per daug, bet neišsigąstame, kuo jų daugiau tuo šis pyragas gaunasi gardesnis, drėgnesnis ir minkštesnis).
9. Tada į kepimo formą įtiesiame kepimo popierių, formos dugną ir šonus būtinai sutepame sviestu, sudedame bei tolygiai paskirstome paruoštą tešlą.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
11. Ar jau pyragas iškepė, patikriname mediniu iešmeliu: jis, įkištas bei ištrauktas iš kepinio centro, privalo būti švarus.
12. Galite patiekti dar šiek tiek šiltą ir apibarstytą cukraus pudra. Pasilepinam!
13. Rekomendacija: Daugiau pyragų su obuoliais receptų rasite: Pyragai su obuoliais.