Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

2023-09-13 Autorius Lauros virtuvė

Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu
Varškės ir obuolių pyragas su sviestinės tešlos pagrindu – tai puikus desertas, kuriame susilieja švelnios varškės, sultingų obuolių ir trapios sviestinės tešlos skoniai. Pyrago pagrindas yra pagamintas iš sviestinės tešlos, kuri kepant tampa malonia auksinė. Ant šio trapaus pagrindo dedamas sluoksnis kreminės varškės, suteikiantis pyragui švelnumo ir lengvumo. Viršuje – sultingų, saldžiarūgščių obuolių sluoksnis, kuris kepant karamelizuojasi ir praturtina pyragą natūralia gaiva. Ir viskas uždengta dar sluoksniu sviestinių trupinukų, kurie kepant tampa lengvai traškūs.  Šis desertas išsiskiria savo tekstūromis ir skoniais: traški tešla, švelni varškė ir minkšti, aromatingi obuoliai.

Autorės komentaras - tai pats geriausias obuolių pyragas su varške, kurį tik kada gaminsite. Varškės ir obuolių derinys jame gaunasi pasakiško skonio. Šį pyragą aš kepiau jau tiek daug kartų, kad negaliu suskaičiuoti. Atrodo, kad visus ingredientus pavyko ištobulinti iki tobulybės ir dabar niekada nieko nekeičiu ir neeksperimentuoju, tiesiog laikausi jau sukurto recepto. 

Ingredientai

    Pagrindui ir viršui:
    • Sviestas: 150 g.
    • Miltai: 250 g.
    • Cukrus: 150 g.
    • Kepimo milteliai: 1,5 arb. š.
    Įdarui:
    • Obuoliai: 5-6 vnt. (dideli)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 100 g.
    • Varškė: 300 g.
    • Kukurūzų krakmolas: 2-3 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Trupiniams į dubenį sutarkuoti sviestą, suberti cukrų, kepimo miltelius ir miltus bei viską trinti pirštais, kol gausis trupiniai.
  2. 2. Kremui varškę išsukti su kiaušiniais ir cukrumi. Po to suberti kukurūzų krakmolą.
  3. 3. Didesnę dalį trupinių (maždaug du trečdalius) suberti į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą skardą. Sudėti plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius (nuluptus), sukrėsti varškės įdarą bei užbarstyti viską likusiu trečdaliu trupinių.
  4. 4. Pyragą kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
Recepto autorius Lauros virtuvė

Araida VW

Naudingas
(23)
Jau antra karta ir turbut ne paskutinį kepu
Atsakyti
Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

Araida VW

Naudingas
(23)
Aciu už receptuką

Rima

Naudingas
(5)
Labai skanus, truputeli savo fantazijos
Atsakyti
Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

Jūratė

Naudingas
(7)
Jau seniai kepu tokį pyragą. Su slyvom, obuoliais, braškėm ir juodaisiais serbentais. Tinka bet kokia varškė, tik reikia gerai blenderiu sutrint. Jei varškė skystoka dedu valgomą šaukštą manų kruopų. Gaunasi purus ir gerai laiko formą
Atsakyti

Justinas

Naudingas
(11)
Labai gardus. Sekantį kart dėčiau mažiau cukraus trupiniams.
Atsakyti
Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

Ona

Naudingas
(8)
Tik nedekit niekas krakmolo. Sugadino visa pyraga. Pyragas trapus,obuoliukai paskrude ir....,kieta ,tasi varske. Realiai ta varske reikia ismesti.Ji kaip guma. Niekad nededavau,be reikalo paklausiau. Nesuprantu kaip gali buti autorei skanu???
Atsakyti

Petras

Naudingas
(0)
Labai skanus ir ne tik autorei, matomai pridėjot per daug fantazijos.

Vytautė Juodelienė

Naudingas
(12)
Kokio dydžio skarda?
Atsakyti

Eva

Naudingas
(3)
Puikus pyragas! Rekomenduoju! Viska dariau kaip parašyta tik nedejau krakmolo.
Atsakyti
Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

Jurga

Naudingas
(7)
o sakykite prašau mielos kepėjos- - varškė "President" čia ta kreminė ar tikra varškė?
Atsakyti

Egidija

Naudingas
(6)
Nesamone dėti krakmola i varškę!! Sugadino visa pyraga, varškė pasidarė kieta ir neskani, o pyragas labai sausas ... mano močiutė šimta kartų skanesni varškės pyraga kepdavo!!
Atsakyti

Alonda

Naudingas
(5)
Tikrai nieks nieko nesugadina, turbut nekepet jei taip sakote, vakar kepiau ir nei sausas, nei ka, o skanys ir geras pyragas, tik cukraus perpus maziau reikia...

Ona

Naudingas
(4)
Pritariu. Man sugadino,krapstau ta varske lauk.Kieta kai guma.Ji nedera prie pyrago.Buvo l.skani kol nekepta.

Burutė

Naudingas
(4)
Ačiū. Puikus receptas. Truputį patobulinom - viršų apibarstėm migdolo riešuto drožlėmis.
Atsakyti

Vida

Naudingas
(7)
Krakmolas dedamas dėl purumo, o cinamoną sumaišysiu su obuoliais. Pabandysiu taip😉 Bet pagal receptą sprendžiu, kad pyragas turėtų būti skanus. Tik cukraus aiškiai per daug. 🤔
Atsakyti

Vaiva

Naudingas
(3)
Kam tas krakmolas, jis sugadino visa varškę … o šiaip skanus
Atsakyti

Ona

Naudingas
(3)
Man irgi sugadino. Oi,reikejo pirma komentarus paskaityti.

Gabija

Naudingas
(8)
Tobulas. Labai labai labai skanus gavosi❤️👍
Atsakyti

Janina

Naudingas
(16)
kepu be krakmolo ir be kepimo milteliu, varske dedu kokia turiu, pablenderuoti dedu grietines koki sauksta kiausini.
Atsakyti

Jolita

Naudingas
(13)
O varske turi buti butinai prezident.Kitokia netinka?
Atsakyti

Olga

Naudingas
(0)
Kepu seniai ir naudoju dažniausiai varškę iš pakuotės , kuri būna po 1 kg - ,,Žemaitijos'' ar kitą , bet būtinai pertrinu

Irena Barakauskiene

Naudingas
(51)
Skanus, tik į trupinių tešlą dėjau 2 kiaušinius kitaip nesulipo tešla,recepte kiaušiniai nurodyti tik įdarui.
Atsakyti

Daiva Mačiulienė

Naudingas
(37)
Labai skanus. Dariau,kaip parašyta ir viskas puikiai gavosi. Dariau kelis kartus, nes visiems labai patiko. Bandžiau net vietoje obuolių dėjau rabarbarų ir braškių, gavosi super.😋👍

Kristina

Naudingas
(36)
Nereikia kiaušinių, nes recepte nurodyta, kad turi būti trupiniai, taip ir dėkite trupinius ir gausis puikiai 😄

Nele

Naudingas
(28)
Kiaušinių nereikia dėt į tešlą, nes turi būt trupiniai, labai puikiai gavosi ir labai skanus

Vida

Naudingas
(28)
Tesla ir neturi sulipti, juk cia trupinine tesla :) Gaunasi trupinukai, tai ir yra tesla.

Danutė

Naudingas
(21)
Trupiniai ir neturi sulipti

Vilma

Naudingas
(13)
Tešla ir neturėjo sulipti. Ji turi būti sausa ir biri.

Rasa

Naudingas
(11)
Trupiniai ir neturi sulipti, juos reikia tik užberti ant varškės

Ona

Naudingas
(6)
Turi gautis trupiniai, kaip po džiuvėsėlių, tiesiog smėliukas.

Daiva

Naudingas
(13)
Šiandien kepiau, superinis😋, dar įdėjau šilauogių. Pats skaniausias varškės pyragas tikrai👍
Atsakyti

Irina

Naudingas
(23)
Labai skanus, man gal tik cukraus per daug, kitą kartą mažiau įdėsiu. Ačiū.
Atsakyti

Zuzana

Naudingas
(14)
Labai gardus pyragas. Šiek tiek mažinau cukrų remdamasi komentaru ir neapsirikau. Ačiū, sėkmės kūryboje...
Atsakyti

Rūta

Naudingas
(8)
Labai gardus, greitas pyragas- bus mėgstamiausias. (į tešlą dėjau cinamono, o į varškę- vanilės)
Atsakyti

Katre

Naudingas
(13)
Patiko. Gal į varškę įdėčiau cinamono ir vanilinio cukraus.
Atsakyti

Indre

Naudingas
(12)
Aš nemėgėja pyragų, bet šitas ♥️ kol karštas atrodė per saldus, o kai atvėso,buvo pats tas, ačiū už receptą ♥️
Atsakyti

Daiva

Naudingas
(15)
I varške sutarkavau citrinos žievelės gavosi dar gaivesnis.
Atsakyti

Vilma

Naudingas
(11)
Super pyragas, bet kaip minėjo kažkas komentaruose mažiau cukraus dėsiu kita kartą. Man per saldu buvo
Atsakyti

Audronė

Naudingas
(21)
Gavosi labai skanus
Atsakyti
Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

Rasa

Naudingas
(58)
Tinka tik kukurūzų krakmolas? ar galima dėti ir kitokio?
Atsakyti

Albina Kaspeavičienė

Naudingas
(9)
aš dėjau bulvių ir buvo gerai.

Elvyra

Naudingas
(9)
Krakmolo nedėkite jokio. Prastina skonį. Kepant varškė ir taip gerai sutvirtėja.

Rasa

Naudingas
(32)
Daugiau kaip 10 metų gaminu šitą pyragą...tik be krakmolo... ir tada jis vadinosi Vilmos pyragas 😁. bet pritariu-pyragas nuostabus...
Atsakyti

Živilė

Naudingas
(3)
Labai skanus pyragas gavosi, tik namiškiai sako perdaug cukraus. Ačiū uz receptą 💓

Gabrielle

Naudingas
(10)
Kepsim❤️
Atsakyti

Kristina

Naudingas
(0)
Pasakiškas
Atsakyti

Tulpiukas

Naudingas
(0)
Pyragas pavyko, buvo labai skanus. Dėjau truputi mažiau cukraus nei parašyta. Kitą kartą bandysiu nedėti kepimo miltelių, manau jie ten nieko nekeičia.
Atsakyti

Eglė

Naudingas
(0)
Tobulas pyragas 😍pas mane nelabai mėgsta obuolių, bet šis iškarto ištirpo 😍😍😍tik dėjau cukraus perpus mažiau ir nedėjau krakmolo, labai ačiū už ši receptą 😍šiandien vėl kepsiu 😍 beje varškės dėjau daugiau 😍
Atsakyti
Varškės ir obuolių pyragas pagal Laurą su sviestinės tešlos pagrindu

Erika

Naudingas
(0)
Puikus receptas. Atšaldytas, palaikytas per naktį šaldytuve dar skanesnis. Dedu mažiau cukraus ir paprastą varškę.
Atsakyti

Regina

Naudingas
(0)
Ačiū! Regininių proga pavyko nuostabus pyragas. Kol kas, man jis skaniausias.💫🌿
Atsakyti

Regina

Naudingas
(0)
Labai skanus tiesiog tirpsta burnoje!🌿
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)