Autorius apie receptą
Šiandien noriu pasidalinti greitu, paprastu, bet tuo pačiu tobulu ir labai skaniu trupininiu varškės pyragu, kurį aš gaminu su kremine varške. Jo paruošimas tikrai nėra sudėtingas, tačiau rezultatas yra sulaukiantis daug pagyrų iš visų ragaujančių. Didžiausias jo minusas, kad jis kepa valandą, tad reikia kantrybės, tačiau per tą laiką galite užsiimti kitais savo pamėgtais hobiais arba tiesiog apsitvarkyti namus. Galiu pažadėti, kad šį pyragą išsikepti tikrai labai vertas. Tad nieko nelaukiam ir imamės darbo jau dabar! :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Nors tradiciškai šiam pyragui naudojama kreminė varškė, puikiai tinka ir įprasta varškė (9% riebumo), kurią galite sutrinti šakute arba pertrinti per sietelį, kad būtų kremiškesnė.
- Vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų, taip gaunant šiek tiek kitokį, bet ne mažiau skanų rezultatą.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukranendrių cukrumi, kuris suteiks gilesnį, karamelizuotą skonį.
- Jei norite sumažinti riebumą, dalį sviesto galima pakeisti kokosų aliejumi arba graikišku jogurtu.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba vanilės ankštimi.
- Manų kruopas galima pakeisti kukurūzų krakmolu (1,5 valgomojo šaukšto) arba šiek tiek sumaltais migdolų miltais, kurie suteiks pyragui subtilų riešutų poskonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Ruošiant šį pyragą, labai svarbu, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros – tai užtikrins tolygų tešlos suminkymą ir geresnį kepinį.
- Prieš dedant varškės įdarą, šiek tiek paslėkite tešlą kepimo formoje, kad ji būtų tanki ir tolygiai paskirstyta. Taip išvengsite drėgno įdaro prasiskverbimo.
- Kad trupiniai viršuje būtų ypač traškūs, rekomenduojama juos šiek tiek atšaldyti šaldytuve prieš dedant ant pyrago. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai tamsėja, uždenkite jį folija paskutines 15 minučių kepimo.
- Prieš pjaustant, būtinai leiskite pyragui visiškai atvėsti – taip varškės įdaras sustiprės ir pyragas nepraras formos.
- Pyragą galima puošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais arba apibarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.
Atsiliepimai
Laimute Balezantiene
Atsakyti
Erika
Atsakyti
Svetlana
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Birute Sorokolit
Atsakyti
Regina
Atsakyti