Drėgnas varškės pyragas su avietėmis ir bananais

2023-09-14 Autorius oSkanu.lt

Drėgnas varškės pyragas su avietėmis ir bananais
Drėgnas, purus ir niekada neatsivalgomas. Varškės pyragas su avietėmis ir bananais yra tikras tobulas pyragas, kuriuo galėčiau lepintis kasdien. Kai tik prasideda aviečių sezonas, tai aš šį pyragą kepu tol, kol aviečių sezonas užsibaigia. Mūsų šeimoje jis labai pamiltas. Prie kavos ar arbatos puodelio pats tas. Drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir Jums jau šiandien. Nieko nelaukite imkite šį receptą!

Ingredientai

    • avietės: 200 gramų
    • kvietiniai miltai: 300 gramų
    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • sviestas: 250 gramų
    • bananai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • avižiniai dribsniai: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • tarkuotas imbiero šakniastiebis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iki vientisos masės suplakame sviestą su cukrumi.
  2. 2. Tada po vieną mušame kiaušinius ir plakame toliau. Į šią masę po truputį dedame dalį persijotų miltų ir maišome.
  3. 3. Tuomet sudedame varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir likusius miltus.
  4. 4. Kepimo skardą ištepame sviestu, pilame dalį tešlos, o ant jos - du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.
  5. 5. Supilame likusią tešlą, sudėliojame dar vieną laužytą bananą ir suberiame likusias avietes.
  6. 6. Užbarstome avižiniais dribsniais ir kepame maždaug 45 minutes 185 laipsnių temperatūroje.
  7. 7. Pjaustome ir skanaujame!
  8. 8. Patarimas: Jeigu norisi, dar galima papuošti avietėmis.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau pyragų su avietėmis receptų rasite: Pyragai su avietėmis.

Atsakinėjama į Komentarą