Aš ir mano šeima labai mėgstame juoduosius serbentus ir kai tik būna sezonas, labai norisi juos pilnai išnaudoti. Ne tik valgyti vienus, bet ir išsikepti tortą su juodaisiais serbentais arba kaip šiuo atveju pyragą su jais. Šio mano pyrago receptas gimė iš tų ingredientų, kurių tiesiog tuo metu buvo namuose. Tiesą pasakius, tai buvo pirmas kartas, kai pyragą gaminau būtent taip ir rezultatu esu labai patenkinta. Todėl nusprendžiau ir su Jumis pasidalinti tuo kas gavosi. Pamėginkite ir Jūs prie savo mėgstamo puodelio kavos ar arbatos.
1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
2. Įmuškite kiaušinį bei gerai išplakite.
3. Po truputį berkite miltus su druska bei maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
4. Tada pyrago kepimo formą išklokite paruošta tešla (aš pati naudojau silikoninę kepimo formą, todėl nieko tepti nereikėjo, jeigu naudosite kitą, tai kepimo formą reikia ištepti sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais, arba iškloti su kepimo popieriumi). Pradurkite padą kelis kartus šakute.
5. Palikite šaldytuve maždaug pusvalandžiui.
6. Per tą laiką, juoduosius serbentus išplaukite bei nuvarvinkite.
7. Į puodą įdėkite uogas, cukrų bei įpilkite du šaukštus vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kad uogos suminkštėtų.
8. Tada išplakite kiaušinius. Įmaišykite kondensuotą pieną bei varškę. Viską gerai išmaišykite.
9. Po to pyrago padą kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
10. Tuomet po kelių minučių ant pado dėkite paruoštą juodųjų serbentų masę, ant viršaus pilkite varškės masę bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
11. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.