Autorius apie receptą
O koks yra Jūsų pats mėgstamiausias pyragas, kurį dažnai gaminate? Aš šį kartą Jums parodysiu savo mylimiausio kakavinio varškės pyrago su kondensuotu pienu receptą. Juo pasinaudoju ganėtinai dažnai, nes toks pyragas labai greitai "pradingsta" nuo stalo. Jo skonis tiesiog idealus ir patinka visai mano šeimai. Didžiulis pliusas tas, kad tokį pyragą tikrai nėra labai sunku paruošti. Einame gaminti ir pamatysite kaip ir pas Jus šis pyragas greitai susivalgys, o nusivylusių tikrai nebus. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Graikiški riešutai: galima naudoti migdolus, lazdyno riešutus arba net smulkintus anakardžius.
- Grietinė: tinka ir natūralus jogurtas ar kefyras, jei norisi lengvesnės tekstūros.
- Miltai: galima keisti speltų miltais ar dalį jų sumaišyti su avižiniais miltais sveikesniam variantui.
- Sviestas: vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, tačiau tuomet pyragas įgaus šiek tiek kitokį skonį.
- Vanilinis cukrus: galima keisti natūralia vanilės esencija ar vanilės pupelių pasta.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad trupiniai būtų lengvai formuojami, sviestą rekomenduojama naudoti gerai atšaldytą.
- Varškę rinkitės riebesnę ir kuo smulkesnės tekstūros – geriausia naudoti pertrintą ar specialią kepinių varškę.
- Kepimo forma su nuimamais kraštais palengvins pyrago išėmimą ir išlaikys gražią jo formą.
- Pyragą būtinai visiškai atvėsinkite prieš dedant į šaldytuvą – taip įdaras sutvirtės ir taps kreminis.
Atsiliepimai
Niam niam
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti
Vilma
Jolanta
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
JANINA
Atsakyti
Wau
Atsakyti
As
Dia
Atsakyti
As esu
Atsakyti
DabrAle
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Dia
Atsakyti
Jūra