Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą

2024-02-12 Autorius oSkanu.lt

Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą
Visada atrodė, kad šis trupininis obuolių ir varškės pyragas gana sunkiai pagaminamas. Bet kai nusprendžiau jį pasigaminti, supratau, kad visai ne taip. Jis ganėtinai greitai bei lengvai pagaminamas. Tik jis yra kepamas gal kiek ilgiau, nei įprasti obuolių pyragai. Jis vertas kiekvienos praleistos minutės jį gaminant. Gaunasi labai gardus, drėgnas ir saldus. Čia idealiai "sudraugauja" obuoliai ir varškė. Nieko daugiau nebelaukiam, einam prie recepto ir pasigaminam! ;)

Ingredientai

    Trupiniams:
    • šaltas sviestas: 180 gramų
    • miltai: 280 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    Varškės įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • druska: žiupsnio
    Obuolių sluoksniui:
    • obuoliai: 1 kilogramo
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: ~40-100 gramų (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite trupinius pyragui. Supilkite miltus į dubenį.
  2. 2. Tuomet šaltą sviestą tarkuokite per burokinę tarką vis padažydamos į miltus. Supilkite cukrų ir cinamoną.
  3. 3. Patrinkite tarp pirštų, kad susidarytų smulkūs, šlapi trupiniai. Juos dėkite į šaldytuvą, kol ruošite kitus įdarus.
  4. 4. Tada varškę sumaišykite su cukrumi bei druska. Įmuškite kiaušinius.
  5. 5. Varškės masę sutrinkite maisto smulkintuvu, kad neliktų jokių gumuliukų.
  6. 6. Obuolius nuplaukite, nulupkite bei supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pabarstykite cukrumi bei cinamonu.
  7. 7. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, šonus patepkite sviestu. Į formos dugną berkite daugiau, kaip pusę trupinių ir tolygiai paskirstykite pagrindą.
  8. 8. Ant viršaus sukrėskite varškės masę. Gražiai išlyginkite paviršių.
  9. 9. Sudėkite obuolių skilteles. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius.
  10. 10. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 75 mintes.
  11. 11. Formoje pyragui leiskite šiek tiek pravėsti. Lepinkitės!