Autorius apie receptą
Itin gardus ir purus varškės apkepas su kriaušėmis, kurio receptą nusižiūrėjau viename receptų žurnale, tik aš kepiau iš didesnio produktų kiekio. Kai mama paragavo, iškart užsakė iškepti sekančiai dienai dar vieną. O ji tikrai nėra pati didžiausia tokių apkepų mėgėja. Tai gali reikšti tik viena - apkepas tikrai puikiai pavykstantis ir vertas visų didžiausių pagyrų!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprastos varškės galima naudoti grūdėtą varškę arba ricotta sūrį, kuris suteiks švelnesni skonį ir kremišką tekstūrą.
- Jei neturite kriaušių, puikiai tiks ir obuoliai, persikai arba slyvos, priklausomai nuo sezono.
- Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokoso cukrumi, jei ieškote alternatyvių saldinimo būdų.
- Manų kruopas galima pakeisti smulkintais avižiniais dribsniais arba kviečių miltais, tačiau tuomet apkepo tekstūra bus šiek tiek kitokia.
- Vietoje jogurto patiekimui tinka grietinė, graikiškas jogurtas arba vanilinis ledų kaušelis, jei norite ypatingai palepinti save.
- Kepimo miltelius galima pakeisti soda ir citrinos sultimis (1:1 santykiu), jei neturite kepimo miltelių.
- Druskos kiekį galima reguliuoti pagal skonį, tačiau rekomenduojama nepraleisti šio ingrediento, nes jis sustiprina bendrą skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš maišydami ingredientus, įsitikinkite, kad varškė yra kambario temperatūros – taip išvengsite gumulų tešloje.
- Kriaušes rinkitės šiek tiek kietas, dar neprinokusias, nes jos išlaikys formą kepant ir netaps per daug vandenigos.
- Kepant apkepą, patartina orkaitės durų neatidaryti pirmąsias 20 minučių, kad tešla neprisėstų.
- Norint gauti traškesnį viršų, paskutines 5 kepimo minutes galima įjungti viršutinį orkaitės kaitinimą.
- Kepimo formą galima iškloti kepimo popieriumi, kad apkepas lengviau išsiluptų.
- Prieš pjaustant apkepą, leiskite jam 10-15 minučių atvėsti – taip jis nesubyrės.
- Šį apkepą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, o prieš valgant pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Atsiliepimai