Nepaprastas varškės pyragas su grietine ir šokoladinės kakavos tešla

2023-09-11 Autorius Lithuanian in the USA

Nepaprastas varškės pyragas su grietine ir šokoladinės kakavos tešla
Iš pirmo žvilgsnio paprastai atrodantis varškės pyragas, be visokių įmantrių papuošimų. Tačiau kas paragauja visada įvertina tik aukščiausiu balu. Itin tinka prie rytinės kavos puodelio, kad visa diena būtų su gražesne nuotaika.

Dažnai mėgstu nusinešti tokį pyragą ir į darba, kolegas pavaišinti. Tai dėžutė per kelias minutes palieka tuščia ir vis sulaukiu klausimų ar atsinešiu ir rytoj.

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • šokoladalinė kakava: 2 šaukštų
    Varškės įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • grietinė: 1 mažo indelio (~180-200 gramų)
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • krakmolas: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Išlydykite sviestą ir leiskite kiek atvėsti.
  2. 2. Į sviestą supilkite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį bei išplakite, kol cukrus beveik ištirps (arba bent kiek aptirps).
  3. 3. Tuomet sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei kakavą, suberkite į plakinį ir užminkykite tešlą (jeigu viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėkite miltų).
  4. 4. Po to išminkytą tešlą padalinkite į 2 lygias dalis, įvyniokite į maišelius arba maistinę plėvelę ir maždaug 60 minučių įdėkite į šaldymo kamerą.
  5. 5. Įdaras: Varškę sumaišykite su grietine.
  6. 6. Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  7. 7. Paskui gautą masę sumaišykite su varške, krakmolu bei mikseriu arba blenderiu gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  8. 8. Pyrago formavimas ir kepimas: Kepimo skardą (mano buvo 23x28 centimetrų dydžio) išklokite su kepimo popieriumi.
  9. 9. Burokine tarka sutarkuokite pirmą tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstykite ant dugno.
  10. 10. Tada pilkite varškės masę ir ant viršaus paskirstykite antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
  11. 11. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  12. 12. Iškeptus, ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pilnai atvėsti. Lepinamės!
Nepaprastas varškės pyragas su grietine ir šokoladinės kakavos tešla

Ausra Aurelijus

Ačiū už gerus receptus! Jūs nuostabūs!
Atsakyti

Aldona

Tikras puikus pyragas. Apsivalgėm, jau greit kepsiu dar kartą.
Atsakyti

Irena

Retai rašau komentarus, bet šitas vertas pagyrų. Kepiau jau 4 kartus, tikrai labai patinka. O ir nėra sunku pagaminti.
Atsakyti

Elvyra

Kepiau, labai daug cukraus, reikia mažinti.
Atsakyti

Ruta

Labai skanus, visada kepu iš pusantros porcijos.
Atsakyti

Birutė

Aš į paruoštą varškę įdedu smulkiai pjaustyto banano, razinų ir smulkintų graikiškų riešutų. Na čia jau skonio reikalas.
Atsakyti

Gilveta

Sveiki man gavosi labai slysta mase varskes ka daryti?
Atsakyti

Nijolė geras ir idomus receptass.

Dažnai kepu šventėm.
Atsakyti

Nijplė

Labai geras receptas ir be galo skanus pyragas. Ačiū
Atsakyti

Alina

Skanumelis....Ačiū už receptą.
Atsakyti

.

Būtina krakmolo dėti? Ar galima į kažką pakeisti?
Atsakyti

Birutė

Nuostabus receptukas! Einu perduoti ir pasigirti kaip skaniai iškepiau šį receptuka mano draugulem bobulem per facebook’a 😋😉
Atsakyti

Sicilija

Ar galima vietoj sviesto naudoti margariną?
Atsakyti
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)
Rumuniškas varškės pyragas
(20)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)