Man asmenine nuomone varškė negali sugadinti jokio deserto. Ji tinka visur. Įprastai visi varškės pyragai būna drėgni ir labai skanūs, na, nebent juos labai perkepsite. O šį kartą Jums paprastai pagaminamas, bet tikrai labai skanus obuolių ir varškės pyragas, kuris patiko absoliučiai visiems. Ingredientų reikia visai nedaug, tačiau jie idealiai "sudraugauja" tarpusavyje ir sukuria vieną labai gerą skonį. Tad mėginkite jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite sausos varškės, galite naudoti ir grūdėtą varškę, tik tuomet reikėtų sumažinti drėgmės kiekį, todėl rekomenduoju ją palikti siete, kad nuvarvėtų perteklinė drėgmė.
- Vietoje rudo cukraus galima naudoti baltą cukrų su šlakeliu melasos arba medų, kuris suteiks papildomą aromatą.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, slyvomis ar net persikais, priklausomai nuo sezono.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais (apie 200g) ir avižiniais dribsniais (apie 80g), taip pyragas įgaus sodresnį skonį ir bus maistingesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės rūgštesnius obuolius, pavyzdžiui, Antaniniai, Auksis ar Gala - jie puikiai dera su saldžia varške.
- Jei norite, kad pyragas būtų drėgnesnis, į varškės masę galite įmaišyti 100 ml grietinės.
- Neperkepkite pyrago - vidurys gali atrodyti nevisiškai iškepęs, bet atvėsęs pyragas sustings.
- Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su šlakeliu medaus.
- Pyragas skaniausias, kai pabūna šaldytuve per naktį, nes tuomet skoniai susijungia ir tampa dar intensyvesni.