Sultingas, švelnus obuolių įdaras tarp trapios, bet nebyrančios tešlos lakštų - toks amerikietiškas obuolių pyragas yra pavergęs ne tik amerikiečių širdis. Jis populiarus visame pasaulyje, o aš jį ruošiu pagal Beatos knygoje rastą receptą.
Nesistebime, kad tešloje visiškai nėra cukraus - pyragui pakanka pakanka įdaro saldumo. Nepabijokite ir recepte nurodyto patarimo į tešlą įberti žiupsnį druskos - švelniai sūrios sviestinės tešlos ir kreminio obuolių įdaro derinys yra nuostabus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam pyragui galite rinktis įvairius obuolių variantus, tačiau geriausiai tinka rūgštūs ir tvirti obuoliai, pavyzdžiui, Antaniniai, Auksis arba Šampionas. Jei neturite rudo cukraus, galite naudoti tik baltąjį, tačiau tada sumažinkite bendrą kiekį, nes baltasis cukrus yra saldesnis.
- Vietoje krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą arba miltus.
- Cinamoną galima pakeisti arba papildyti kitais prieskoniais – muskatų riešutais, kardamonu, gvazdikėliais ar vaniliniu cukrumi.
- Tešlai taip pat galite panaudoti ne tik kvietinius, bet ir speltų miltus, arba jų mišinį santykiu 50/50. Tai suteiks pyragui kitokios tekstūros ir subtilumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Reklama
- Dabar apie obuolius. Pyragui netinka saldūs ir minkšti obuoliai – kepami jie turi išlaikyti struktūrą, todėl renkamės tvirtus, o dėl skonio - kuo rūgštesnius vaisius. Obuolius geriausia pjaustyti vienodo dydžio gabaliukais – taip jie iškeps tolygiai.
- Labai svarbu, kad tešlai naudojamas sviestas būtų šaltas, todėl rekomenduojama jį iš anksto palaikyti šaldytuve. Ledinis vanduo taip pat yra būtinas geros tešlos paslaptis – jis padeda išlaikyti tešlos trapumą. Tešlą minkykite kuo mažiau – kuo mažiau ją judinate, tuo trapesnis bus pyragas.
- Pyrago kepimo metu temperatūros keitimas yra labai svarbus – aukšta temperatūra pradžioje padeda tešlai kilti, o vėliau sumažinta temperatūra leidžia pyragui iškepti tolygiai, išlaikant drėgmę.
- Pyragą valgome dar šiltą su ledais, bet atvėsęs jis tikrai ne mažiau gundo. Gal net dar skanesnis, todėl turėkite kantrybės ir įsitikinkite patys. Pyragas puikiai dera su vanilės ledais, plakta grietinėle arba baltu jogurtu.
Atsakinėjama į Komentarą