Tobulas obuolių pyragas su aliejumi ir kepimo milteliais

2024-02-27 Autorius oSkanu.lt

Tobulas obuolių pyragas su aliejumi ir kepimo milteliais
Labai gardus, paprastai, pigiai ir greitai pagaminamas obuolių pyragas su aliejumi ir kepimo milteliais! Taip pat jį apibarsčiau cinamono ir cukraus mišinio - be galo patiko. Labai rekomenduoju išsikepti!

Aš pati kepiau 21 centimetrų tortinėje, todėl jis pas mane gavosi aukštesnis, jei norisi plonesnio - imkite platesnę tortinę. Ir drąsiai galiu rekomenduoti - kepkite iškart du, nes vieno neužteks, bus taip greitai suvalgytas! ;)

Ingredientai

    • obuoliai: 4-5
    • aliejus: 140 mililitrų
    • cukrus: 120 gramų (jeigu obuoliai saldesni, dedame mažiau)
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (arba 1 valgomojo šaukšto naminio vanilės ekstrakto)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 190 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    Apibarstymui:
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: ~20-30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei išplakame iki purumo, suberiame vanilinį cukrų (arba vanilės ekstraktą), aliejų ir viską permaišome.
  2. 2. Tuomet sumaišome miltus su kepimo milteliais bei persijotus suberiame į indą, viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  3. 3. Tada tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą arba į silikoninį indą.
  4. 4. Obuolius nusilupame, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklides, supjaustome riekelėmis ir sudėliojame gausiai ant viršaus. Obuolių privalo būti daug!
  5. 5. Po to cukrų sumaišome su cinamonu bei apibarstome pyrago paviršių.
  6. 6. Paskui orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug pusvalandį, kol gražiai pakils, o įsmeigus į pyrago vidurį medinį iešmelį, jis išliks sausas.
  7. 7. Pjaustome ir lepinamės!

Ramune

Naudingas
(42)
Obuoliai taip ir lieka pavirśiuje,pusiau apdžiûvę,patarčiau dėti ant dugno
Atsakyti

Vida

Naudingas
(0)
Aš obuolius irgi dedu skiltelėmis ant pyrago, bet įspaudžiu giliau su pirštu, tada obuoliai nebūna sausi, jie tešloje

Atsakinėjama į Komentarą

Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
(1)
Obuolių pyragas su varške
(11)