Obuolių pyragas su morengo kepure

2022-09-24 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Obuolių pyragas su morengo kepure
Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Man šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas.

Kepimo forma 24 cm. skersmens.

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 360 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuota citrinos žievelė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 300 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio (1 valgomojo šaukšto, sodos nugesinimui)
    • obuoliai: 3-4
    Morengo kepurei:
    • kiaušinių baltymai: 3
    • cukrus: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele.
  2. 2. Tada po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant.
  3. 3. Tuomet įsijojame miltus ir supilame actu nugesintą sodą.
  4. 4. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais.
  5. 5. Įmaišome į pyrago masę.
  6. 6. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  7. 7. Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure.
  8. 8. Gražiname atgal į orkaitę. Sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 10 minučių. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Obuolių pyragas su morengo kepure

Asta

Va čia tai super! Labai patiko! :)
Atsakyti
Obuolių pyragas su morengo kepure
Prašmatnus obuolių pyragas
(6)