Švediškas obuolių pyragas su grietinėle

2022-03-11 Autorius oSkanu.lt

Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Tokį švedišką obuolių pyragą mane išmokė gaminti draugė, kuri jau ganėtinai ilgą laiką gyvena toje šalyje. Man jis tikrai labai patiko ir dabar, kai turiu obuolių ganėtinai dažnai jį kepu. Jeigu dar niekada nemėginote, tai tikrai atėjo pats laikas tai padaryti. 

Tai toks pyragas, kurį labai tinka apibarstyti perliniu cukrumi bei patiekti su vaniliniais ledais, kremu ar plakta grietinėle. 

Ingredientai

    • obuoliai: 4
    • migdolų sviestas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina; galima pakeisti cinamonu ir kardamonu)
    • sviestas: 100 gramų
    • plakamoji grietinėlė: 100 mililitrų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3 (M dydžio)
    • cukrus: 150 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti migdolai: 100 mililitrų
    • kvietiniai miltai: 350 mililitrų
    • perlinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formos (22 centimetrų skersmens) dugną išklojame su kepimo popieriumi, o kraštus patepame sviestu.
  2. 2. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir du trečdalius jų sumaišome su migdolų sviestu.
  3. 3. Tada puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą, supilame pieną ir vanilės esenciją.
  4. 4. Kiaušinius ir cukrų išplakame iki purios balsvos masės. Po truputį pilame sviesto ir pieno masę bei gerai išmaišome. Suberiame kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišome.
  5. 5. Į formą dedame obuolius su riešutų sviestu, supilame tešlą ir ant viršaus išdėliojame likusius obuolius.
  6. 6. Kepame orkaitės apatinėje dalyje maždaug 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils bei parus.
  7. 7. Po to apibarstome perliniu cukrumi ir patiekiame su vaniliniais ledais arba kremu. Arba tiesiog užsipilame plakamosios grietinėlės. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.