Neseniai rodžiau kaip pagaminti paprastą obuolių pyragą su riešutais ir tuo pačiu minėjau, kad kartais tikrai mėgstu gaminti paprastus, visiškai neįmantrius pyragus. Jais galima pasilepinti prie arbatos ar kavos puodelio. O šiandien pristatau Jums dar vieną be galo paprastą variantą, kuriam reikia vos keturių ingredientų. Paruošimo procesas toks paprastas, kad sugebės pagaminti net ir virtuvės naujokas. Drąsiai dalinuosi šiuo receptu, tik imkite ir gaminkite!
Ingredientai
obuoliai: 5 dideli (galite ir daugiau)
kiaušiniai: 4
cukrus: 1 stiklinės (200 gramų)
miltai: 1 stiklinės (150 gramų)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių obuolius nulupame bei supjaustome gabaliukais.
2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Tuomet į indą supilame cukrų, miltus bei įmušame kiaušinius.
4. Elektriniu plaktuvu viską plakame maždaug 5 minutes, kol nebesijaus cukraus kristaliukų bei tešla bus puri.
5. Tada supilame į 20 centimetrų kepimo formą, išteptą su sviestu arba išklotą su kepimo popieriumi.
6. Ant viršaus sudedame obuolius bei kepame maždaug 45 minutes. Patikrinti ar pyragas jau yra iškepęs galima mediniu iešmeliu įsmeigus į pyrago vidurį. Jeigu šis ištraukus bus sausas, galima drąsiai traukti iš orkaitės.