Obuolienės pyragas su varškės sluoksniu

Autorius apie receptą

Namie turiu daug prisigamintos obuolienės ir pradėjau galvoti ką skanaus su ja paruošus. Ir tada prisiminiau, kad jau iš senų laikų turiu labai gerą pyrago receptą su varškės sluoksniu. Tad jį susiradau ir išsikepiau šį pyragą. Buvo iškart suvalgytas, tad kitą dieną kepiau jį dar kartą. Ir vėl susivalgė labai greitai. O šiandien atėjo laikas ir jums jį pasigaminti. Tikrai valgydami pirštelius laižysite! ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje obuolienės galima naudoti kriaušių, slyvų ar kitų uogų uogienę. Ypač gerai tinka aviečių ar vyšnių džemas.
  • Varškę galima pakeisti grietinine varške (Ricotta) arba maskarponės sūriu, jei norisi dar kreminiškesnio skonio.
  • Jei neturite 9% riebumo varškės, tinka ir 5% arba 15% riebumo varškė – tiesiog skiriasi galutinis kremiškumo lygis.
  • Cinamoną galima pakeisti vanile, kardamonu arba apelsinų žievele, priklausomai nuo to, kokį aromatą norite išgauti.
  • Vietoje krakmolo galima naudoti bulvių krakmolą arba 2 valgomuosius šaukštus miltų, tačiau tuomet varškės sluoksnis gali būti šiek tiek sunkesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš gaminant pyragą, visi produktai turėtų būti kambario temperatūros – ypač svarbu, kad sviestas būtų minkštas, o varškė ne ką tik iš šaldytuvo.
  • Tešlą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, bet tokiu atveju reikėtų ją išimti 30 minučių prieš formuojant pyragą.
  • Jei norite ypač traškios tešlos, galite ją prieš kepimą 15 minučių palaikyti šaldytuve.
  • Kepant svarbu sekti, kad pyrago viršus per greitai neparuduotų – jei taip nutinka, uždenkite pyragą folija ir kepkite toliau.
  • Pyragas skanesnis, kai pilnai atvėsta, todėl rekomenduojama jį kepti iš vakaro ir palikti per naktį, kad skoniai susijungtų.
  • Patiekiant galima pabarstyti milteliniu cukrumi arba patiekti su grietinėle ar vaniliniais ledais.

Ingredientai

    24-26 centimetrų tortinės formai:
    Tešlai: 
    • minkštas sviestas: 200 gramų
    • miltai: 350 gramų
    • cukrus: 30 gramų
    • cinamonas: žiupsnelio
    Varškės sluoksniui:
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • 9% riebumo varškė: 500 gramų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai suminkome sviestą su miltais, cukrumi bei cinamonu. Turėtų gautis puri trupinių masė.
  2. 2. Porą saujų atsidedame, o likusią tešlą sudedame į kepimo formą, rankomis suformuojame pagrindą.
  3. 3. Formos dugną išklojame su kepimo popieriumi.
  4. 4. Varkės sluoksniui paruošti išsukame kiaušinius su cukrumi iki purios, balkšvos masės.
  5. 5. Tuomet sudedame varškę, krakmolą ir gerai išmaišome.
  6. 6. Ant pagrindo supilame varškės sluoksnį, sukrečiame obuolienę, tolygiai paskirstydamos ant viso paviršiaus.
  7. 7. Pabarstome atidėtais tešlos trupiniais.
  8. 8. Kepame maždaug 60 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Lepinamės!

Atsiliepimai

Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)