Aguonų pyragas su obuoliais – tai unikalus ir šventiškas desertas, kuris jungia aguonų sėklų švelnų riešutinį skonį su sultingais ir lengvai saldžiais obuoliais. Pyragas išsiskiria tuo, kad tekstūroje susimaišo minkšti obuoliai su traškesnėmis aguonomis, sukuriant subtilų skonio derinį. Jis puikiai tinka šaltuoju sezonu, ypač Kalėdų ar rudens šventėms, kai norisi kažko ypatingo, tačiau lengvo ir aromatingo. Pyragas gali būti patiekiamas su plakta grietinėle arba švelniai vaniliniu kremu, taip papildant obuolių ir aguonų skonius.
Redaktorės Vaidos komentaras - vietoj lazdyno riešutų šiame pyrage tobulai tiktų smulkinti graikiniai riešutai. Toks pyragas, ka tik ištrauktas iš orkaitės, būtų tobulas su stikline pieno.