Itališkas obuolių pyragas su pienu – tai subtilus ir lengvas desertas, pasižymintis švelnia tešla ir sultingų obuolių skoniu. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų kurie sukuria minkštą ir purią tekstūrą. Pienas suteikia pyragui ypatingo drėgnumo, o sviestas – malonų sodrumą. Pagrindinis akcentas yra plonai pjaustyti obuoliai, kurie kepant tampa minkšti ir karamelizuoti, suteikdami pyragui natūralų saldumą ir aromatą. Itališkas obuolių pyragas dažnai patiekiamas su trupučiu cukraus pudros arba šlakeliu klevų sirupo, kad dar labiau pabrėžtų obuolių skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų obuolių galite naudoti kriaušes, slyvas arba persikus sezono metu.
- Jeigu norite turtingesnio skonio, galite naudoti riebesnį pieną arba grietinėlę vietoje įprasto pieno.
- Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, medumi arba klevų sirupu, kurie suteiks pyragui skirtingą aromatą.
- Kepdami galite įmaišyti saujelę razinų, džiovintų spanguolių arba riešutų.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (naudokite 150 g vietoje 180 g) arba dalį pakeisti migdolų miltais, kad gautumėte kitokią tekstūrą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės rūgštesnius obuolius, pavyzdžiui, Antaniniai, Auksis arba Granny Smith – jie suteiks kontrastą saldžiai tešlai.
- Prieš dėdami obuolius ant tešlos, galite juos apšlakstyti citrinų sultimis – tai padės išlaikyti jų spalvą ir suteiks gaivumo.
- Jei mėgstate prieskonius, į tešlą galite įdėti šiek tiek cinamono, vanilės, kardamono arba muskato riešuto.
- Pyragą galima patiekti su vanilinio ledų rutuliuku, plakta grietinėle arba tirštu graikišku jogurtu.
- Prieš kepdami, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip tešla bus puresnė ir vientisesnė.
idomu
Atsakyti
Janina
Atsakyti