Itališkas obuolių pyragas su pienu

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Itališkas obuolių pyragas su pienu
Itališkas obuolių pyragas su pienu – tai subtilus ir lengvas desertas, pasižymintis švelnia tešla ir sultingų obuolių skoniu. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų kurie sukuria minkštą ir purią tekstūrą. Pienas suteikia pyragui ypatingo drėgnumo, o sviestas – malonų sodrumą. Pagrindinis akcentas yra plonai pjaustyti obuoliai, kurie kepant tampa minkšti ir karamelizuoti, suteikdami pyragui natūralų saldumą ir aromatą. Itališkas obuolių pyragas dažnai patiekiamas su trupučiu cukraus pudros arba šlakeliu klevų sirupo, kad dar labiau pabrėžtų obuolių skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprastų obuolių galite naudoti kriaušes, slyvas arba persikus sezono metu.
  • Jeigu norite turtingesnio skonio, galite naudoti riebesnį pieną arba grietinėlę vietoje įprasto pieno.
  • Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, medumi arba klevų sirupu, kurie suteiks pyragui skirtingą aromatą.
  • Kepdami galite įmaišyti saujelę razinų, džiovintų spanguolių arba riešutų.
  • Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (naudokite 150 g vietoje 180 g) arba dalį pakeisti migdolų miltais, kad gautumėte kitokią tekstūrą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės rūgštesnius obuolius, pavyzdžiui, Antaniniai, Auksis arba Granny Smith – jie suteiks kontrastą saldžiai tešlai.
  • Prieš dėdami obuolius ant tešlos, galite juos apšlakstyti citrinų sultimis – tai padės išlaikyti jų spalvą ir suteiks gaivumo.
  • Jei mėgstate prieskonius, į tešlą galite įdėti šiek tiek cinamono, vanilės, kardamono arba muskato riešuto.
  • Pyragą galima patiekti su vanilinio ledų rutuliuku, plakta grietinėle arba tirštu graikišku jogurtu.
  • Prieš kepdami, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip tešla bus puresnė ir vientisesnė.

Ingredientai

    20-22 centimetrų kepimo formai:
    • Obuoliai: 3-4 vnt.
    • Miltai: 180 g.
    • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 140 g.
    • Sviestas: 50 g.
    • Pienas: 125 ml.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinių trynius plakti mikseriu su 100 gramų cukraus, kol masė taps puri bei pabals.
  2. 2. Sviestą išlydyti ir pusę supilti į kiaušinių masę.
  3. 3. Supilti pieną bei viską išmaišyti.
  4. 4. Suberti druską, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.
  5. 5. Pilti tešlą į formą, ant viršaus sudėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius.
  6. 6. Užpilti likusį sviestą bei pabarstyti likusiu cukrumi.
  7. 7. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
  8. 8. Pjaustyti ir lepintis!

idomu

Naudingas
(20)
bandysiu
Atsakyti

Janina

Naudingas
(5)
geras receptas, skanu.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)
Obuolių - pudingo pyragas
(7)