Obuolių pyragas su žemės riešutų karamele

2023-09-17 Autorius Gamina Vanagai

Obuolių pyragas su žemės riešutų karamele
Nors per savo gyvenimą obuolių pyragų, atrodo, esu iškepusi begales ir su Jumis jų pasidalinusi labai daug ir kartais atrodo, kad nieko naujo ir skanaus jau neberasiu, bet visai neseniai itin fantastišką variantą su žemės riešutų karamele. Skubu pasidalinti šiuo receptu, šiandien Jums naujas greitas paprastas pyrago receptas, kuris gaunasi itin fantastiškai. Bus kepamas tikrai daug kartų. Pažadu, kad valgydami pirštelius laižysite! :)

Ingredientai

    • obuoliai: 6-8
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • augalinis aliejus: 150 mililitrų
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    Karamelei:
    • sviestas: 80 gramų
    • cukrus: 6 šaukštų
    • nesūdyti žemės riešutai: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite iki purumo su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tada supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite.
  3. 3. Miltus, sumaišytus kepimo milteliais ir cinamonu, įsijokite į tešlą ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Gausis ganėtinai tiršta masė, ją sukrėskite į formą ir išlyginkite.
  5. 5. Obuolius supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite ant viršaus.
  6. 6. Karamelei sausoje keptuvėje apskrudinkite pasmulkintus riešutus, išimkite.
  7. 7. Keptuvėje ištirpinkite cukrų iki vientisos rudos masės, sudėkite sviestą - jis greit ištirpsta, galiausiai suberkite riešutus, pamaišykite, dar šiek tiek pakepinkite kol bus graži vientisa masė ir užpilkite padažą ant obuolių.
  8. 8. Viską dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30-40 minučių.
  9. 9. Pjaustykite ir skanaukite!
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)