Autorius apie receptą
Penktadienį po visų sunkių darbų labai norisi atsipalaiduoti, o tam, bent man asmeniškai, labai tinka kepimas. Tiksliau eksperimentavimas su įvairiausias ingredientais. Namie buvo užsilikę daug obuolių, todėl nusprendžiau išsikepti naminį obuolinį pyragą, o kad nebūtų tiesiog banalus biskvitas su obuoliais, nusprendžiau šiek tiek šliūkštelėti raudono desertinio vyno ir įberti muscovado cukraus. Rezultatas labai pasiteisino, tad dalinuosi šiuo fantastišku receptu su Jumis visais! Pamėginkite jau šiandien!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Obuoliai gali būti keičiami kriaušėmis arba slyvomis, jei norite kitokio vaisinio akcento.
- Muscovado cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba kokoso žiedų cukrumi.
- Raudoną saldų likerį galima keisti portveinu arba net saldžiu vyšnių likeriu.
- Vanilinį cukrų galima pakeisti natūraliu vanilės ekstraktu.
- Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus arba dalį jų pakeisti migdolų miltais švelnesniam skoniui.
- Cinamoninį cukrų galima pasigaminti patiems, sumaišius maltą cinamoną su cukrumi pagal skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kiaušinių baltymus plakite švariame, riebalų neturinčiame dubenyje – taip jie geriau išsiplaks.
- Miltus berkite palaipsniui, kad tešla liktų vientisa ir ne per tiršta.
- Obuolius prieš kepant galima šiek tiek pakaitinti su trupučiu sviesto ir cukraus, kad jie būtų dar sultingesni.
- Kepimo formą rekomenduojama šiek tiek pabarstyti manų kruopomis – taip pyragas neprilips ir gausite gražų pagrindą.
- Patikrinkite pyrago iškepimą mediniu pagaliuku – jei ištrauktas pagaliukas švarus, pyragas jau iškepęs.
Atsiliepimai