Šis obuolių pyragas yra pagamintas su besėklėmis saldžiomis vynuogėmis vietoje įprastai daugelio naudojamų razinų. Taip pat jis su nuostabiu - saldžiu karameliniu kremu iš Maskarponės sūrio ir tamsaus Farino cukraus, tad, jeigu rinksitės rūgštesnius obuolius, pyragas bus skanus be žodžių...
1. Kremas: Sviestą pakaitinkite kartu su cukrumi, kol cukrus ištirps.
2. Tada įmaišykite maskarponę ir patalpinkite į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.
3. Pyragas: Obuolius nulupkite, išsėklinkite bei supjaustykite nedideliais gabaliukais.
4. Tuomet minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo.
5. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišydamos po kiekvieno.
6. Suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais, cinamonu ir druska sumaišytus miltus. Švelniai išmaišykite.
7. Įmaišykite supjaustytus obuolius ir vynuoges.
8. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Tikrinkite sausu mediniu iešmeliu ar jau iškepė.
9. Gerai atvėsinkite. Kiekvieną gabaliuką patiekite su šaukštu kremo... Lepinkitės!
10. Patarimas: Kremui galima rinktis ir kitokį rudąjį cukrų. Su Farinu skonis gaunasi sodresnis, specifinis.