Drėgnas obuolių pyragas su jogurtu

2025-03-09 Autorius oSkanu.lt

Drėgnas obuolių pyragas su jogurtu
Labai gardus ir drėgnas vanilinis obuolių pyragas su jogurtu, kurį gaminau jau ne vieną kartą ir ateityje būtinai gaminsiu dar. Šio paprasto, bet labai skanaus pyrago mūsų šeimoje nelieka per kelias minutes, tad kartais tenka kepti net du iškart, nes šeima jį tiesiog dievina. Atėjo ir Jūsų eilė jį išmėginti, tad dalinuosi šiuo fantastišku receptu. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šį nuostabų pyragą galima adaptuoti pagal savo skonį ir turimus produktus: 

  • Obuoliai: galima naudoti bet kokią obuolių veislę, tačiau rūgštesni obuoliai, tokie kaip Antaniniai ar Auksiniai, suteiks ryškesnį skonį. Jei neturite obuolių, galima pakeisti kriaušėmis arba slyvomis.
  • Graikiškas jogurtas: galima pakeisti natūraliu jogurtu, grietine arba rūgščia grietine.
  • Sviestas: galima pakeisti kokybiška margarinu arba kokosų aliejumi (pastarasis suteiks lengvą kokosų aromatą).
  • Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi (naudojant medų, reikia sumažinti skysčių kiekį).
  • Vanilinis cukrus: galima pakeisti vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba vanilės ankšties sėklomis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradedant kepti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip tešla geriau susimaišys.
  • Kad pyragas būtų dar drėgnesnis, į tešlą galite įmaišyti 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės.
  • Formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi, kad pyragas lengvai atsiskirtų.
  • Obuolius pjaustykite nevienodo dydžio gabalėliais – didesni suteiks tekstūros, o mažesni suteiks drėgmės.
  • Pyrago paviršių galite papuošti migdolų drožlėmis arba cukraus pudra prieš patiekiant.
  • Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam atvėsti bent 15 minučių – taip jis išlaikys formą.

Ingredientai

    • obuoliai: 3
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 210 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 115 gramų
    • graikiškas jogurtas: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. 2. Baltymus išplakame su 100 gramų cukraus iki purumo.
  3. 3. Trynius išplakame su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, jogurtu bei minkštu sviestu.
  4. 4. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į trynių tešlą. Įmaišome baltymus.
  5. 5. Tada obuolius nulupame bei supjaustome maždaug 1 kąsnio dydžio kubeliais.
  6. 6. Įmaišome obuolius į tešlą.
  7. 7. Sukrečiame tešlą į kepimo formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  8. 8. Pjaustome ir skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Traškus obuolių pyragas su kukurūzų kruopomis
(7)
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)
Dieviškai skanus obuolių pyragas
(14)