Labai gardus ir drėgnas vanilinis obuolių pyragas su jogurtu, kurį gaminau jau ne vieną kartą ir ateityje būtinai gaminsiu dar. Šio paprasto, bet labai skanaus pyrago mūsų šeimoje nelieka per kelias minutes, tad kartais tenka kepti net du iškart, nes šeima jį tiesiog dievina. Atėjo ir Jūsų eilė jį išmėginti, tad dalinuosi šiuo fantastišku receptu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį nuostabų pyragą galima adaptuoti pagal savo skonį ir turimus produktus:
- Obuoliai: galima naudoti bet kokią obuolių veislę, tačiau rūgštesni obuoliai, tokie kaip Antaniniai ar Auksiniai, suteiks ryškesnį skonį. Jei neturite obuolių, galima pakeisti kriaušėmis arba slyvomis.
- Graikiškas jogurtas: galima pakeisti natūraliu jogurtu, grietine arba rūgščia grietine.
- Sviestas: galima pakeisti kokybiška margarinu arba kokosų aliejumi (pastarasis suteiks lengvą kokosų aromatą).
- Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi (naudojant medų, reikia sumažinti skysčių kiekį).
- Vanilinis cukrus: galima pakeisti vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba vanilės ankšties sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant kepti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip tešla geriau susimaišys.
- Kad pyragas būtų dar drėgnesnis, į tešlą galite įmaišyti 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės.
- Formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi, kad pyragas lengvai atsiskirtų.
- Obuolius pjaustykite nevienodo dydžio gabalėliais – didesni suteiks tekstūros, o mažesni suteiks drėgmės.
- Pyrago paviršių galite papuošti migdolų drožlėmis arba cukraus pudra prieš patiekiant.
- Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam atvėsti bent 15 minučių – taip jis išlaikys formą.
Atsakinėjama į Komentarą