Autorius apie receptą
Avižiniai dribsniai jau senokai tapo mano kasdienybe ir jau keleri metai kaip daugelyje receptų tiesiog pakeitė kvietinius miltus. Šįkart dalinuosiu itin skaniu ir per kelias minutes sumaišomo pyrago receptu.
Patiks: lieknesnio deserto norinčioms mamoms ar tėveliams, kvapnaus obuolių pyrago skonio, primenančio vaikystę, pasiilgusiems tėveliams, smaližiams vaikams, dėl kurių mitybos stengiuosi ir norisi, kad ji būtų papildyta vertingais ingredientais, o ne "šlamštu". :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje pilno grūdo avižinių dribsnių galima naudoti be glitimo avižinius dribsnius arba avižinių dribsnių miltus (tada nereikės jų smulkinti).
- Graikišką jogurtą galima pakeisti natūraliu jogurtu, kokosų jogurtu (veganiškai versijai) arba riebesne grietine (riebesnei versijai).
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba lydytu sviestu (ghee).
- Medų galima pakeisti klevų sirupu, agavos sirupu arba datulių sirupu (veganiškai versijai).
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, slyvomis arba juos sumaišyti su sezoninėmis uogomis.
- Papildomam skoniui galima įdėti razinų, džiovintų spanguolių arba kapotų riešutų.
- Vietoje vanilinio cukraus galima naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės ankštį.
- Be cinamono galima naudoti kardamoną, gvazdikėlius arba muskatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Jei norite dar sveikesnio recepto, galite sumažinti medaus kiekį ir pakeisti jį keliais sutrintais bananais.
- Obuolius rinkitės rūgštesnius, pavyzdžiui, Antaniniai arba Auksis – jie suteiks pyragui puikų skonių balansą.
- Prieš dedant obuolius į tešlą, galite juos truputį pakepinti keptuvėje su cinamonu – taip išgausite gilesnį karamelizuotą skonį.
- Jei mėgstate traškią pyrago plutelę, paskutines 10 minučių galite kepti su įjungtu ventiliatoriumi.
- Pyragą galima patiekti su graikiško jogurto ir medaus padažu arba šlakeliu klevo sirupo.
- Pyrago tešla turėtų būti gana tiršta, tačiau jei atrodo per sausa, įpilkite šiek tiek pieno arba obuolių sulčių.
- Kepimo formą galite iškloti kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti pyragą.
- Leiskite pyragui pilnai atvėsti prieš pjaustant, kitaip jis gali subyrėti.
Atsiliepimai
Inga
Atsakyti
Genutė
Atsakyti
Valerija
Meta
Atsakyti