Jeigu jau mielinės bandelės atsibodo, galite išsikepti nuostabų mielinį pyragą. Ant viršaus galite dėti ne tik obuolius, bet ir įvairiausius kitus vaisius: kriaušes, persikus ir panašiai. Pyrago gamyba ganėtinai paprasta, reikia tik turėti laiko palaukti, kol kils tešla..
Ingredientai
šiltas kefyras: 250 mililitrų
druska: žiupsnelio
šviežios mielės: 20 gramų (arba 1 arbatinio šaukštelio sausų)
1. Iš pradžių mieles užpilkite šaukštu cukraus ir atidėkite trumpam.
2. Po kelių minučių mieles atsargiai išmaišykite, kol pavirs į skystą masę (jeigu naudosite sausas mieles, jas sudėkite į šiltą kefyrą ir atidėkite maždaug 5 minutėms, kol mielės "sureaguos").
3. Tada dubenyje išplakite sviestą su cukrumi (3 valgomaisiais šaukštais), įmuškite kiaušinius, gerai išsukite, berkite druskos, supilkite kefyrą, įberkite maždaug stiklinę miltų ir po to supilkite mieles.
4. Tuomet pabaikite berti miltus, kol tešla gausis tiršta, bet dar ne minkoma.
5. Dubenį pridenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir padėkite maždaug 1-1,5 valandos kilti šiltoje vietoje.
6. Didesnę kepimo formą ištepkite sviestu ir pakilus tešlai, ją sukrėskite į formą.
7. Tada dar kartą atidėkite bent 20 minučių, kad tešla pakiltų dar vieną kartą.
8. Obuolius supjaustykite storesnėmis skiltelėmis ir jas sukiškite į pakilusią tešlą, nepagailėkite, prikaišykite per visą pyragą.
9. Ant viršaus patarkuokite sviesto ir pabarstykite cukraus.
10. Pyragą kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes. Lepinkitės!
11. Rekomendacija: Daugiau pyragų su obuoliais receptų rasite: Pyragai su obuoliais.