Internete galima rasti daugybe obuolių pyragų receptų: minkšti, purūs, trupininiai ir visokie visokiausi! Ir dauguma iš jų labai gardūs. Šis sluoksniuotas obuolių pyragas yra kitoks ,nes gaminant jam prireiksyra kantrybės:
- prireiks itin plonai supjaustyti obuolius. Jeigu supjaustysime per storai, pyragas subyrės, nes negalėsime supjaustyti;
- reikės tešla apvoliotas obuolių skilteles po vieną sudėlioti į formą;
- iškeptą per visą naktį laikyti šaldytuve.
Skonis bus kitoks nei įprastų pyragų, net pavadinčiau jį obuolių desertų karaliumi, ne pyragu. Tešlos jame nėra itin, visą tūrį sudaro obuoliai. Tad ir skonis itin obuolinis!
Be jokių abejonių, kaip ir daugelyje obuolių pyragų, šiame taip pat itin tinka amžinai tobulas derinys: obuoliai plius cinamonas plius riešutai. Būtent šie 3 ingredientai čia yra svarbiausi.
Aš pati kepiau naudodama atsegamą torto formą, bet geriau būtų silikoninė pyrago forma (tinka ir pailga, ne apvali), nes tešla ganėtinai skysta ir truputis skysčio prabėgo, kol dėliojau.
Pyrago gaminimas vienu sakiniu: itin plonai supjaustome obuolius, pamirkome plakinyje, po vieną gabaliuką sudėliojame į formą ir iškepame, o toliau apie viską plačiau.