6 ingredientų obuolių pyragas su grietine, kiaušiniais ir kepimo milteliais

2025-04-18 Autorius oSkanu.lt

6 ingredientų obuolių pyragas su grietine, kiaušiniais ir kepimo milteliais
Obuolių pyragai yra patys mėgstamiausi mano šeimoje ir visada būna greitai suvalgomi. Įprastai jų nebelieka net kitai dienai, o būna suvalgyti dar šilti užgeriant puodeliu kavos. Dalinuosi labai mėgstamu receptu su grietine, kiaušiniais ir kepimo milteliais.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje paprastų baltų miltų galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba jų mišinį (1:1 proporcija su baltais miltais), taip pyragas įgaus sodresnį skonį.
  • Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu, graikišku jogurtu arba rūgščia grietine, jei norite gauti šiek tiek kitokį skonio atspalvį.
  • Obuolių veislės – naudokite rūgštesnius obuolius kaip Antaniniai, Auksis arba saldesnius Gala, Jonagold pagal savo skonį.
  • Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, kuris suteiks karamelizuotą poskonį, arba medumi (naudokite 3/4 nurodyto kiekio).
  • Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (1/2 arbatinio šaukštelio sodos ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausiems rezultatams pasiekti, kiaušinius ir grietinę prieš gaminimą išimkite iš šaldytuvo, kad pasiektų kambario temperatūrą.
  • Obuolius pjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis, kad jie iškeptų tolygiai.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, obuolius galite apibarstyti cinamonu arba vaniliniu cukrumi prieš įmaišant į tešlą.
  • Kepimo formą patepkite ne tik sviestu, bet ir pabarstykite džiūvėsėliais – tai padės pyragui lengviau atsiskirti nuo formos kraštų.
  • Pyragą kepkite orkaitės viduryje, taip užtikrinsite tolygų iškilimą ir apkepimą.
  • Pyrago paruošimą tikrinkite mediniu pagaliuku – jei įsmeigus į vidurį jis ištraukiamas sausas, pyragas jau iškepęs.

Ingredientai

    24 centimetrų skersmens formai:
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 1 stiklinės
    • grietinė: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 2 stiklinių
    • obuoliai: 6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Tuomet įmaišykite grietinę.
  3. 3. Įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  4. 4. Obuolius nulupkite bei supjaustykite skiltelėmis. Įmaišykite į tešlą.
  5. 5. Paruoštą masę pilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
  6. 6. Tada dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 30-40 minučių.
  7. 7. Iškepusį obuolių pyragą pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės!
6 ingredientų obuolių pyragas su grietine, kiaušiniais ir kepimo milteliais

Irena

Kaip tobulai gavosi. Ačiū už tokį fantastiškai gerą obuolių pyrago receptą!
Atsakyti
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)
Obuolių pyragas su varške
(11)
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)