Karolio obuolių pyragas su avietėmis

Autorius apie receptą

Karolio obuolių pyragas su avietėmis - tai puikus pasirinkimas tiek šventei, tiek jaukiam šeimos savaitgaliui. Šis pyragas išsiskiria savo minkštumu, subtiliai saldžiu skoniu ir gaiviu aviečių rūgštelės poskoniu. Šio recepto tešla puri, primenanti biskvitą, todėl pyragas tiesiog tirpsta burnoje. Kepant virtuvėje pasklinda šiltas cinamono ir obuolių aromatas, kuris primena vaikystės prisiminimus. Šis pyragas ne tik skanus, bet ir gana nesudėtingai pagaminamas, todėl puikiai tiks net pradedantiems kepėjams. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušinius galima keisti vištos kiaušiniais iš laisvų vištų laikymo arba augaliniais kiaušinių pakaitalais (pvz., linų sėmenų užpilu), jei norite veganiškos versijos.
  • Kepimo miltelius galite pakeisti soda, nugesinta actu arba citrinų sultimis.
  • Obuolius galima keisti kriaušėmis arba slyvomis, kad suteiktumėte pyragui naują skonį.
  • Miltus galima naudoti ir viso grūdo kvietinius arba bemielius speltų miltus, kad pyragas būtų maistingesnis.
  • Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu arba obuolių tyre, jei norite sumažinti riebalų kiekį.
  • Cukrų galima keisti rudu cukrumi arba kokoso cukrumi, kuris suteiks švelnesnį karamelinį poskonį.
  • Cinamono miltukus galite papildyti maltais gvazdikėliais ar kardamonu, jei norite prieskoniškesnio varianto.
  • Avietes galima keisti šilauogėmis, vyšniomis ar net šaldytomis miško uogomis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Obuolius rinkitės rūgštesnius, pavyzdžiui, „Antaninius“, jie geriau subalansuos pyrago saldumą.
  • Jei naudojate šaldytas avietes, prieš įmaišydami į tešlą, jas šiek tiek atšildykite ir nusausinkite, kad išvengtumėte perteklinio skysčio.
  • Tešlą maišykite tol, kol neliks miltų gumulėlių, bet nepermaišykite, kad pyragas išliktų purus.
  • Skardą galima patepti sviestu ir pabarstyti manų kruopomis vietoj kepimo popieriaus – tai suteiks pyragui malonų traškumą.
  • Norint ryškesnio skonio, į tešlą galima įlašinti kelis lašus vanilės ekstrakto.
  • Pyrago viršų prieš kepant galite pabarstyti migdolų riekelėmis – jos suteiks gražų vaizdą ir papildomą tekstūrą.

Ingredientai

    • kiaušinių: 5
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių (arba 1 a.š. actu nugesintos sodos)
    • obuolių: 5
    • miltų: 2 stiklinių
    • aliejus: 0,5 stiklinės (neprivaloma)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • cinamono miltukų
    • cukraus pudros: viršaus pabarstymui (neprivaloma)
    • aviečių: 1 stiklinės (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išplakite kiaušinius su cukrumi bei kepimo milteliais.
  2. 2. Tuomet pilkite aliejų (neprivaloma). Viską gerai išmaišykite bei po to sudėkite miltus. Vėl viską išmaišykite, kol gaunasi tešla grietinės tirštumo.
  3. 3. Paskui susipjaustykite obuolius, apibarstykite cinamonu (aš dar ir cukraus įdėjau) bei pamaišykite, kad obuoliai visi apsivoliotų cinamonu. Įmaišykite ir avietes.
  4. 4. Imkite skardą, išklokite sviestiniu popieriumi bei ant jos suverskite obuolius. Paskirstykite tolygiai bei užpilkite tešla.
  5. 5. Galite paviršių pabarstyti ir su vaniliniu cukrumi. Galite tą vanilinį cukrų sudėti darant tešlą kartu su cukrumi - na, fantazijai ribų nėra.
  6. 6. Dabar šaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepkite maždaug 30 minučių.
  7. 7. Galiausiai kai iškeps, ištraukus galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Karolio obuolių pyragas su avietėmis

Atsiliepimai

Sviestinis slyvų pyragas
(3)