Karolio obuolių pyragas su avietėmis

2017-10-17 Autorius Namai namučiai

Karolio obuolių pyragas su avietėmis

Ingredientai

    • kiaušinių: 5
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių (arba 1 a.š. actu nugesintos sodos)
    • obuolių: 5
    • miltų: 2 stiklinių
    • aliejus: 0,5 stiklinės (neprivaloma)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • cinamono miltukų
    • cukraus pudros: viršaus pabarstymui (neprivaloma)
    • aviečių: 1 stiklinės (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išplakite kiaušinius su cukrumi bei kepimo milteliais.
  2. 2. Tuomet pilkite aliejų (neprivaloma). Viską gerai išmaišykite bei po to sudėkite miltus. Vėl viską išmaišykite, kol gaunasi tešla grietinės tirštumo.
  3. 3. Paskui susipjaustykite obuolius, apibarstykite cinamonu (aš dar ir cukraus įdėjau) bei pamaišykite, kad obuoliai visi apsivoliotų cinamonu. Įmaišykite ir avietes.
  4. 4. Imkite skardą, išklokite sviestiniu popieriumi bei ant jos suverskite obuolius. Paskirstykite tolygiai bei užpilkite tešla. Galite paviršių pabarstyti ir su vaniliniu cukrumi. Galite tą vanilinį cukrų sudėti darant tešlą kartu su cukrumi - na, fantazijai ribų nėra.
  5. 5. Dabar šaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepkite maždaug 30 minučių.
  6. 6. Galiausiai kai iškeps, ištraukus galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Meduolinis obuolių pyragas
(1)
Prašmatnus obuolių pyragas
(6)
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)