Labai gardus ir šlapias obuolių pyragas su kefyru. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų, dabar labai dažnai kepu ir lepinu savo šeimą. Pavyksta tiesiog puikiai, visai lengvai pagaminamas, pavyks net virtuvės naujokams. Būtinai pamėginkite jau šiandien! :)
Tokį pyragą, dar šiltą galite, jeigu norisi, patiekti ir su ledų rutuliuku.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kefyro, galite naudoti rūgpienį, jogurtą arba pasukų.
- Vietoje įprasto cukraus tinka ir rudas cukrus, kuris suteiks karamelizuotą skonį.
- Aliejų galima pakeisti lydytu sviestu - taip pyragas įgaus dar sodresnį skonį.
- Obuolius galite rinktis pagal savo skonį - tinka tiek rūgštesni (Antaniniai, Šampionas), tiek saldesni (Golden, Gala) veislių obuoliai.
- Jei mėgstate riešutus, galite įdėti saują smulkintų graikinių riešutų ar migdolų.
- Vietoje vanilino galima naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės cukrų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausi rezultatai pasiekiami, kai visi ingredientai yra kambario temperatūros. Ypač svarbu nepermaišyti tešlos - maišykite tik tol, kol ingredientai susijungia, nes per ilgas maišymas gali padaryti pyragą kietą. Obuolius geriausia pjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jie iškeptų tolygiai. Jei norite dar kvapnesnio pyrago, galite įberti daugiau cinamono arba pridėti žiupsnelį maltų gvazdikėlių ar kardamono. Orkaitę įkaitinkite iš anksto, kad pyragas iškart pradėtų kepti. Neatidarinėkite orkaitės durelių pirmąsias 20 minučių kepimo - taip pyragas nepradės "sėsti". Pyragą būtinai kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, kad karštis pasiskirstytų tolygiai.
Zita
Atsakyti
Marta
Atsakyti