Turiu pripažinti, kad net neplanavau kepti šio prancūziško puspyragio, bet pastebėjau, kad savo virtuvėje turiu nemažai obuolių. Tad tiesiog privalėjau iškepti tokią galetę (angliškai apple galette).
Galetė yra vienas iš pačių mėgstamiausių mano kepinių. Trapi tešla, daugybe vaisių, tikrai mažai cukraus ir lengvas pagaminimas. Man dar asmenišlai labai patinka ir jo chaotiška, bet kartu ir elegantiška išvaizda.
Keli patarimai gaminimui:
- tešlą reikėtų minkyti tik iki tol, kol ji susijungia;
- ji gali būti šiek tiek limpanti prie rankų - šaldytuve ji sukietėja;
- jei tešla per minkšta - įpilame vandens. Jei per kieta - užberiame miltų;
- išėmus iš orkaitės, pyragas bus minkštas. Atvėsęs jis sukietėja;
- sviestas privalo būti šaltas, vanduo irgi kuo šaltesnis.