1. Iš pradžių sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
2. Tuomet atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
4. Tada trynius sudėkite į sviesto ir cukraus masę, gerai išmaišykite.
5. Į grietinę įdėkite sodos ir išmaišykite, po to sukrėskite į sviesto, cukraus bei kiaušinių masę.
6. Viską gerai išmaišykite ir paskui sijokite miltus į šią masę.
7. Kiaušinių baltymus suplakite mikseriu iki standžių putų, tada atsargiai įmaišykite į tešlą.
8. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, apiberkite šaukštu cukraus bei cinamonu.
9. Į įkaitintą, riebalais suteptą kepimo skardą supilkite tešlą (ji turi būti maždaug grietinės tirštumo) ir susmaigstykite į ją paruoštas obuolių skilteles, aš pati dar kartais įdedu džiovintų spanguolių, jei jų turiu namie.
10. Kepkite maždaug 40 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
11. Iškeptą pyragą galite valgyti dar karštą su ledais arba plakta grietinėle. Galite ir palaukti, kol atvės, nes jis skanus tiek karštas, tiek šaltas. Pasilepinkite!