Sluoksniuotos tešlos obuolių štrudelis su migdolais

2023-10-08 Autorius Virtuvė žaliems

Sluoksniuotos tešlos obuolių štrudelis su migdolais
Nebežinote ką skanaus pagaminti iš obuolių, bet norisi skanaus ir greito deserto? Toks sluoksniuotos tešlos štrudelis su obuoliais, migdolais ir džiovintomis slyvomis Jus tikrai nustebins. Paruošti pavyks net virtuvės naujokams. Laiko taip pat daug neatims, didžiąją dalį darbo už Jus atliks orkaitė, o fantastiškai skanus desertas prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio bus paruoštas. Tad imkite receptą jau šiandien ir mėginkite! :) 

Ingredientai

    • šaldytos sluoksniuotos tešlos: 1 pakelio
    • sviesto: 50 gramų
    • cukraus: 2 šaukštų
    • obuolių: 3
    • džiovintų slyvų: 10
    • migdolų: saujos
    • medaus: 2 šaukštų (skysto)
    • migdolų esencijos: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tešlą atšildome bei gana plonai iškočiojame.
  2. 2. Sviestą išlydome bei išsukame su cukrumi.
  3. 3. Mišiniu aptepame lakštą.
  4. 4. Tuomet obuolius nulupame bei supjaustome mažais gabaliukais.
  5. 5. Slyvas užpilame karštu vandeniu, palaukiame kol atvės, nuvarviname bei smulkiai supjaustome.
  6. 6. Slyvas sumaišome su obuoliais, kapotais migdolais, medumi bei migdolų esencija.
  7. 7. Gauta mase padengiame pusę lakšto bei suvyniokite taip, kad įdaras liktų giliausiuose sluoksniuose.
  8. 8. Aptepame kiaušinio plakiniu bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
  9. 9. Pjaustome ir skanaujame!

Jūratė

Paprasta, greita ir tikrai labai skanu! :)
Atsakyti