Greitas obuolių pyragas su avižiniais dribsniais

2024-11-24 Autorius Jurgittos receptai

Greitas obuolių pyragas su avižiniais dribsniais
Šis greitas obuolių pyragas su avižiniais dribsniais yra puikus pasirinkimas, kai norisi pasimėgauti naminiu desertu be ilgo gaminimo proceso. Pyragas išsiskiria drėgnumu, saldumu ir gaivumu, kurį suteikia sultingi obuoliai. Avižiniai dribsniai praturtina tekstūrą ir suteikia papildomų maistinių medžiagų. Tai puikus desertas rudens vakarams, kai norisi kažko jaukaus ir gardaus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Avižiniai dribsniai: vietoje jų galite naudoti kitus dribsnius, pavyzdžiui, kvietinius ar ruginius, arba manų kruopas.
  • Sviestas: galima pakeisti kokosų aliejumi ar margarinu, ypač jei norite sumažinti gyvūninės kilmės riebalų kiekį.
  • Cukrus: jei siekiate sumažinti cukraus kiekį, galite naudoti natūralius saldiklius, tokius kaip stevija ar medus.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Papildomi priedai: pyragą galite paskaninti razinomis, džiovintais abrikosais, įvairiais riešutais, džiovintomis vyšniomis arba spanguolėmis.
  • Prieskoniai: prieš kepdami pyrago viršų galite apibarstyti cukrumi, cinamonu ar imbieru, kad suteiktumėte papildomo aromato ir skonio.
  • Avižinių dribsnių paruošimas: jei naudojate stambius avižinius dribsnius, rekomenduojama juos šiek tiek susmulkinti, pavyzdžiui, kavamale, kad tešla būtų vienodesnė.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/8 pyrago): apie 400 kcal 

Ingredientai

    • sultingi obuoliai: 4-5
    • cukrus: 1 stiklinės
    • avižiniai dribsniai: 1 stiklinės
    • miltai: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • sviestas: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, avižinius dribsnius ir žiupsnelį druskos.
  2. 2. Atskirame indelyje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam atvėsti. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
  3. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą (apie 23×20 cm) išklokite kepimo popieriumi.
  4. 4. Į paruoštą kepimo formą supilkite trečdalį (1 stiklinę) birios masės ir tolygiai paskleiskite.
  5. 5. Ant viršaus uždėkite pusę tarkuotų obuolių ir taip pat tolygiai paskirstykite.
  6. 6. Užberkite antrą stiklinę birios masės ir sudėkite likusius obuolius. Galiausiai užberkite likusią birią masę.
  7. 7. Visą pyrago paviršių apliekite tirpintu sviestu ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
  8. 8. Kepkite apie 40 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
  9. 9. Iškepusį pyragą palikite atvėsti kepimo formoje.
  10. 10. Atvėsusį supjaustykite kvadratėliais ir patiekite. Pyragas skaniausias visiškai atvėsęs.
  11. 11. Santrauka: Greitas obuolių pyragas su avižiniais dribsniais yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai paruošti gardų desertą. Paprasti ingredientai ir nesudėtingas gaminimo procesas leidžia mėgautis šiuo pyragu bet kuriuo metu. Papildomi priedai, tokie kaip džiovinti vaisiai ar riešutai, suteikia pyragui įvairovės ir praturtina skonį. Tai desertas, kuris tikrai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Eglė

Naudingas
(0)
Labai pasiteisinęs receptas. Dar ant viršaus uždėjau riešutų, bet ir be jų labai labai skanus.
Atsakyti
Greitas obuolių pyragas su avižiniais dribsniais

Atsakinėjama į Komentarą

Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu
(1)
Beatos šokoladinis pyragas su rududu
(3)
"Starbucks" morkų pyragas su maskarpone
(19)
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)