Vyšnių pyragas | Receptas

2018-06-29 Autorius Baking Secrets

Vyšnių pyragas | Receptas
Nesunkiai pagaminamas, bet labai gardus klasikinis vasaros desertas su vyšniomis. Galite naudoti ir kitokias uogas: mėlynes, avietes, netgi abrikosus arba kriaušes.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 20 centimetrų skersmens pyragas.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 90 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • pienas: 150 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • lydytas sviestas: 30 gramų
    • šviežios arba šaldytos vyšnios: 350 gramų
    • cukrus: 1-2 šaukštų (skardos pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestu ištepame 20 centimetrų skersmens kepimo formą. Įdedame šaukštą arba du cukraus bei paskleidžiame per visą skardą, kad apliptų. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet vyšnias sudedame į kepimo formą.
  3. 3. Tada į dubenį mušame kiaušinius, beriame persijotus miltus, cukrų, pilame pieną ir vanilę. Viską išmaišome. Sviestą išlydome, atvėsiname bei įmaišome į tešlą.
  4. 4. Po to tešlą supilame į formą ant vyšnių.
  5. 5. Kepame maždaug 35 minutes, kol paruduos. Skanaujame!
Pyragas su agrastais ir migdolais
(1)
Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
(3)