Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu

2020-11-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Man labai ir labai patinka kai, visi mano namai pradeda kvepėti įvairiausiais kalėdiniais prieskoniais. Tas kvapas yra tiesiog užburiantis. Ir tada visai nenorėdama ir nejausdama pradedi galvoti apie savo šeimos Kalėdas. Man tas visas laukimo metas yra stebuklingas. Šį kartą kepiau kalėdinį pyragą - meduolį, kurio recepto išmokau iš savo močiutės ir labai noriu su Jumis visais pasidalinti. Esu tikra, kad Jums patiks. :)

Gaminant buvo naudojama kepimo skarda 24 centimetrų skersmens.

Ingredientai

    • miltai: 3 stiklinių
    • cukrus: 1 stiklinės
    • grietinė: 1 stiklinės
    • medus: 1 stiklinės
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas kardamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, jei Jūsų turimas medus yra kietas, tai jį ištirpinkite garų vonelėje.
  2. 2. Tada į medų suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabalsta bei patrigubėja. Įmaišykite pravėsusį medų.
  4. 4. Tuomet į grietinę sudėkite sodą ir gerai išmaišykite (šitaip ją nugesiname).
  5. 5. Grietinės masę supilkit į pyragą ir atsargiai išmaišykite. Įsijokite miltus.
  6. 6. Po to tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
  7. 7. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas jau yra iškepęs (ištrauktas iš kepinio centro, jis turi likti sausas).
  8. 8. Iškepusį pyragą atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau meduolių receptų rasite: Meduoliai.