Kalėdiniai meduoliniai sausainiai

2018-12-02 Autorius oSkanu.lt

Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
Aš savo namus įprastai, po truputį, niekur neskubėdama, jau pradedu puošti nuo Advento pradžios, dovanas pakuoju likus kelioms savaitėms iki Kalėdų. Šventinė muzika namuose pradeda skambėti nuo pirmo šaltuko, kai lauke tiesiog pakvimpa žiema, o eglutę visada puošiu Kūčių vakarą. Visai kitas reikalas, jeigu kalbėtume apie Kalėdinius kepinius. Gaminu juos dar rudenį ir lepinu tiek save, tiek šeimą. Dabar, mano asmenine nuomone, pats geriausias metas atsirinkti receptus, kuriuos vėliau norėsis dar kartą išsitraukti prieš pat didžiąsias šventes.

Kalėdiniai meduoliniai sausainiai pas mane karaliauja anksčiau, per pačias šventes įprastai skanaujame tortus. O jeigu kažkas norite pieno su sausainiais palikti Kalėdų Seniui, tai išsisaugokite šį receptą vėlesniam metui, nes jis labai geras ir tikrai pravers! ;) 

Ingredientai

    • miltai: 350 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kardamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • margarinas kepiniams: 100 gramų
    • rudas cukrus: 175 gramų
    • auksaspalvis cukraus sirupas: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1 didelio (paplakto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tuomet įmaišykite cukrų.
  2. 2. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį bei cukraus sirupą.
  3. 3. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius, tešla neturėtų lipti prie rankų.
  4. 4. Tada ant lengvai pamiltuoto stalviršio iškočiokite tešlą į 0,5 centimetro storio lakštą.
  5. 5. Formelėmis spauskite sausainius bei perkeliame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  6. 6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 10 minučių.
  7. 7. Kelias minutes leiskite sutvirtėti skardoje, o pilnai atvėsti perkelkite ant grotelių. Mėgaukitės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau meduolinių sausainių receptų rasite: Meduoliniai sausainiai
Kakaviniai espresso sausainiai
(1)