Mano skaniausi sausainiai iš vaikystės

Tokie sausainiai yra atėję iš mano vaikystės, tik dabar gamindama naudoju ne vien tik šokoladą, bet ir karamelinius saldainius. Jie vaikystėje man buvo tokie skanūs, kad save nuolat turėjau tramdyti, kad nesuvalgyčiau visų iškart. Šiaip aš nesu pati didžiausia saldumynų mėgėja, na bet šie sausainiai yra tobuli net man. Pabandykite ir Jūs pasigaminti tokius sausainius ir pasilepinti prie mėgstamos kavos arba arbatos puodelio.

Ingredientai

    • miltai: 280 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • nesūdytas sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 4 šaukštų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • šokolado ir karamelės gabaliukai (smulkinti karameliniai saldainiai): 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir druską.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi bei ištirpintu sviestu. Plakite maždaug 2 minutes. Sudėkite kiaušinių trynius ir maišykite, kol masė taps vientisa.
  3. 3. Palaipsniui suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Suberkite šokolado ir karamelės gabaliukus, gerai išmaišykite.
  4. 4. Dėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. 5. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi.
  6. kepimo skarda su kepimo popieriumi
  7. 6. Į skardą sudėkite suformuotus apvalius sausainius. Man pačiai gavosi 12 sausainių.
  8. 7. Skardą su sausainiais dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 11-12 minučių, kol viršus lengvai paruduoja.
  9. 8. Paliekame atvėsti ir po to išimame iš skardos. Lepinamės!
  10. 9. Pastebėjimas: taip paruošta tešla šaldytuve gali išbūti iki 4 dienų.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)