Šiandien noriu pasidalinti tobulu cukrinių sausainių su šokoladu receptu, kuris suteiks jūsų namams jaukų aromatą ir patenkins net išrankiausią saldumynų gerbėją. Šie sausainiai turi traškų paviršių ir minkštą vidų, o šokolado gabalėliai suteikia malonų kontrastą saldžiai tešlai. Ši klasikinė amerikietiškų sausainių versija yra tapusi mėgstama daugelio lietuvių šeimų desertu. Šie sausainiai yra gana saldūs (kaip ir priklauso), tad jeigu norite mažiau saldžių, atkreipkite dėmesį į cukraus kiekį ir galite jį sumažinti pagal savo skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal jūsų skonį ir turimus produktus. Vietoje įprasto sviesto galima naudoti augalinį sviestą, jei norite veganiškos versijos. Baltą cukrų galima pakeisti kokoso cukrumi, o rudą cukrų – klevų sirupu (tačiau reikia naudoti mažiau, nes jis yra skystesnis). Galite naudoti ne tik įprastą šokoladą, bet ir baltą šokoladą, riešutų sviesto lašelius, ar net karamelės gabalėlius. Kiaušinį galima pakeisti bananų tyre (pusė banano vienam kiaušiniui), jei esate alergiški kiaušiniams. Kvietiniai miltai gali būti pakeisti speltų miltais ar net kokoso miltais (nors proporcijos gali skirtis). Druskos žiupsnį galima pakeisti jūros druska, kuri suteiks gilesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Svarbiausias patarimas – leiskite sviestui pasiekti kambario temperatūrą prieš pradedant maišyti. Tai padės išvengti gumuliukų tešloje. Jei norite išgauti tobuliausią tekstūrą, rekomenduoju tešlą palikti šaldytuve bent 30 minučių prieš kepimą – taip sausainiai mažiau išsiplės ir išlaikys gražesnę formą. Kepant sausainius, stebėkite juos atidžiai, nes jie gali greitai perdegti. Idealu išimti juos, kai kraštai tik pradeda ruduoti, o vidurys vis dar atrodo minkštas – vėsdami jie sukietės. Šiuos sausainius geriausia patiekti su šiltu pienu, kakava arba kava. Jie puikiai tinka ir kaip ledų garnyrą! Nepamirškite, kad sausainiai išliks švieži hermetiškame inde iki 5 dienų, o tešlą galima užšaldyti iki 3 mėnesių.