Autorius apie receptą
Florentinai – tai burnoje tirpstantys, gardūs ir traškūs kukurūziniai sausainiai su saldintu sutirštintu pienu ir sezamais, kurių skonis žavi tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Nors pavadinimas skamba it ištaigingas desertų pavadinimas iš itališkų konditerijos kraštų, šie sausainiai yra neįtikėtinai paprastai pagaminami vos iš kelių ingredientų. Jie puikiai tinka, kai norisi greito, bet nepaprastai gardaus saldumyno be ilgo gaminimo ar orkaitės valymo. Kukurūzų dribsniai suteikia malonų traškumą, sezamų sėklos – švelnų riešutų skonį, o saldintas sutirštintas pienas viską sujungia į vieną saldų, karamelizuotą skanėstą.
Šie sausainiai puikiai tinka įvairioms progoms – nuo vaikų gimtadienių iki ramių savaitgalio popiečių prie kavos puodelio. Jie ypač populiarūs tarp tų, kurie mėgsta greitus desertus be sudėtingų procesų ar egzotinių ingredientų. Florentinai – tai tarsi saldžios „semkės“ – pradedi valgyti ir sustoti tiesiog neįmanoma.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kukurūzų dribsnius galima keisti ryžių traškučiais arba granolos dribsniais, kad gautumėte kitokį tekstūros pojūtį.
- Saldintą sutirštintą pieną galima keisti veganišku kondensuotu kokosų pienu (jei norite augalinės versijos).
- Sezamų sėklas galima keisti smulkintais migdolais, graikiniais riešutais arba saulėgrąžų sėklomis.
- Šokolado gabaliukus galima keisti smulkintu juoduoju arba pienišku šokoladu, kakavos trupiniais ar net šokolado džiuvėsėliais.
- Aguonas galima pakeisti smulkintais džiovintais vaisiais (pavyzdžiui, spanguolėmis arba razinomis) arba visai jų nenaudoti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite tik saldintą sutirštintą pieną, o ne grietinėlę ar pieno alternatyvas – tai svarbu karamelizacijai ir sausainių sukibimui.
- Prieš naudodami pieną, palaikykite jį kambario temperatūroje – taip lengviau jį sumaišysite su dribsniais.
- Nepersistenkite su kepimu – pakanka, kad sausainiai šiek tiek paruduotų, nes per ilgai kepant jie gali sudegti.
- Jei norite vienodesnės formos sausainių, naudokite ledų šaukštą ar formelę.
- Išėmus sausainius iš orkaitės, palikite juos visiškai atvėsti, kad sukietėtų ir nepriliptų prie kepimo popieriaus.
Atsiliepimai