Avižiniai sausainiai su džiovintomis spanguolėmis ir migdolų drožlėmis

2024-10-16 Autorius minus_trisdesimt

Avižiniai sausainiai su džiovintomis spanguolėmis ir migdolų drožlėmis
Avižiniai sausainiai yra puikus sveikos gyvensenos priedas, kurį nesunku paruošti namuose. Avižiniai dribsniai - pagrindinis šių sausainių ingredientas - turi daug skaidulų ir lėtai virškinamų angliavandenių, kurie ilgai išlaiko sotumo jausmą. Šie skaidulos taip pat padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti sveiką širdį. Be to, avižos yra puikus mineralų šaltinis, tokių kaip magnis, cinkas ir geležis, kurios svarbios energijai ir imuninei sistemai palaikyti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks sausainiams papildomo egzotiško skonio ir sveikų riebalų.
  • Džiovintas spanguoles galima pakeisti razinomis, džiovintomis vyšniomis arba net šokolado gabalėliais.
  • Vietoje avižinių miltų galite naudoti pilno grūdo miltus arba migdolų miltus - jie sausainiams suteiks švelnesnį skonį ir daugiau baltymų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint, kad sausainiai išliktų drėgni ir minkšti, neperkepkite jų orkaitėje. Priešingu atveju, jie taps traškesni, bet vis tiek skanūs!

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šie sausainiai yra turtingi ląsteliena ir sveikais riebalais, tačiau cukrus ir sviestas prideda papildomų kalorijų, todėl svarbu stebėti jų suvartojimą, ypač jei laikotės sveikos mitybos principų.

Kalorijos

  • Viso: apie 1200 kcal
  • Porcijoje (1 sausainis): apie 100 kcal 

Ingredientai

    ~12 sausainių:
    • Sviestas: 125 g minkšto
    • Rudasis cukrus: 2 v.š.
    • Himalajų druska: 0,5 a.š.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Avižiniai dribsniai: 150 g
    • Avižiniai miltai: 70 g
    • Kepimo milteliai: 0,5 a.š.
    • Džiovintos spanguolės: sauja
    • Migdolų drožlės: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Minkštą sviestą plakite su ruduoju cukrumi, kol masė tampa puri.
  2. 2. Įberkite druską ir įmuškite kiaušinius, tada gerai sumaišykite.
  3. 3. Į tešlą suberkite avižinius dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite iki vientisos masės.
  4. 4. Įmaišykite džiovintas spanguoles ir migdolų drožles.
  5. 5. Iš gautos masės rankomis suformuokite mažus rutuliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. 6. Šiek tiek suspauskite, kad sausainiai įgautų plokštesnę formą.
  7. 7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių arba kol sausainiai įgaus auksinę spalvą.
  8. 8. Santrauka: Šie avižiniai sausainiai yra puikus greitas užkandis su daug skaidulų ir mineralų, padedančių palaikyti gerą sveikatą. Pakeisdami ingredientus, galite pritaikyti receptą pagal savo mitybos poreikius ir skonį. Išmėginkite šį receptą ir palepinkite save sveikais ir gardžiais sausainiais!
Citrininiai rikotos sausainiai
(5)
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
(5)
Sausainiai Ežiukai
(6)
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)
Moliūginiai sausainėliai
(1)