Sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais

2019-03-18 Autorius oSkanu.lt

Sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Tokie sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais gaunasi labai ir labai skanūs. Net sunku apibūdinti kaip skanu. Dažnai jų išsikepu. Pati valgau prie mėgstamos kavos puodelio, o vaikai valgo prie arbatos. Labai greitai pradingsta nuo stalo. Kartais net kepu iškart iš dvigubos normos. Pamėginkite jau šiandien, tikrai nenusivilsite.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Juodą šokoladą galima pakeisti pienišku šokoladu, baltuoju šokoladu arba netgi karamelizuotu šokoladu.
  • Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks sausainiams gilesnį, karamelizuotą skonį.
  • Jeigu norite paįvairinti skonį, galite į tešlą įmaišyti 50 gramų smulkintų graikinių riešutų, migdolų arba lazdyno riešutų.
  • Vanilinio aromato vietoje galima naudoti tikrą vanilės ankštį arba vanilės ekstraktą.
  • Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (tačiau tuomet reikėtų pridėti šiek tiek daugiau sviesto, kad sausainiai nebūtų per sausi).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad sausainiai būtų idealios tekstūros, tešlą būtinai reikia atšaldyti – tai padeda išlaikyti formą kepimo metu ir užtikrina, kad sausainiai neišsilies per plačiai.
  • Prieš dėdami į orkaitę, galite lengvai paspausti sausainių kamuoliukus, kad jie būtų vienodo storio.
  • Jei mėgstate minkštesnius sausainius, kepkite juos trumpiau (apie 16-17 minučių), o jei norite traškesnių – ilgiau (iki 20-22 minučių).
  • Iškepusius sausainius palikite atvėsti skardoje bent 5 minutes, tik po to perkelkite ant grotelių galutiniam atvėsinimui – taip užtikrinsite, kad jie nesuirs.
  • Sausainius galima užšaldyti jau paruoštus arba tešlos kamuoliukų pavidalu – taip visada turėsite šviežių sausainių atsargų.

Ingredientai

    • miltų: 300 gramų
    • kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodo šokolado: 100 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • cukraus: 200 gramų
    • kiaušinių: 1 (+1 trynio)
    • vanilinio aromato: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišyk kartu su druska bei kepimo milteliais. Sviestą išlydyk, įdėk cukrų bei gerai išmaišyk.
  2. 2. Į sviesto masę įdėk išplaktą kiaušinį su tryniu bei vanilinį aromatą.
  3. 3. Tada į miltų masę dėk sviestine masę, maišyk, kol tešla taps vienalytė.
  4. 4. Po to įdėk susmulkintą šokoladą bei dar kartą išmaišyk.
  5. 5. Paruoštą tešlą dėk į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  6. 6. Paskui tešlą imk šaukšteliu bei formuok kamuoliukus, kuriuos dėk ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos maždaug 6-7 centimetrų atstumu.
  7. 7. Kepk iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje maždaug 18-20 minučių.
  8. 8. Sausainius, kurių nesuvalgei laikyk sandariame inde, nes kitaip jie praras savo trapumą bei suminkštės. Skanaus!
Sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
(25)
Sausainiai Ežiukai
(6)
Moliūginiai sausainėliai
(1)