Tokie sviestiniai amerikietiški naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais gaunasi labai ir labai skanūs. Net sunku apibūdinti kaip skanu. Dažnai jų išsikepu. Pati valgau prie mėgstamos kavos puodelio, o vaikai valgo prie arbatos. Labai greitai pradingsta nuo stalo. Kartais net kepu iškart iš dvigubos normos. Pamėginkite jau šiandien, tikrai nenusivilsite.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Juodą šokoladą galima pakeisti pienišku šokoladu, baltuoju šokoladu arba netgi karamelizuotu šokoladu.
- Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks sausainiams gilesnį, karamelizuotą skonį.
- Jeigu norite paįvairinti skonį, galite į tešlą įmaišyti 50 gramų smulkintų graikinių riešutų, migdolų arba lazdyno riešutų.
- Vanilinio aromato vietoje galima naudoti tikrą vanilės ankštį arba vanilės ekstraktą.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (tačiau tuomet reikėtų pridėti šiek tiek daugiau sviesto, kad sausainiai nebūtų per sausi).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad sausainiai būtų idealios tekstūros, tešlą būtinai reikia atšaldyti – tai padeda išlaikyti formą kepimo metu ir užtikrina, kad sausainiai neišsilies per plačiai.
- Prieš dėdami į orkaitę, galite lengvai paspausti sausainių kamuoliukus, kad jie būtų vienodo storio.
- Jei mėgstate minkštesnius sausainius, kepkite juos trumpiau (apie 16-17 minučių), o jei norite traškesnių – ilgiau (iki 20-22 minučių).
- Iškepusius sausainius palikite atvėsti skardoje bent 5 minutes, tik po to perkelkite ant grotelių galutiniam atvėsinimui – taip užtikrinsite, kad jie nesuirs.
- Sausainius galima užšaldyti jau paruoštus arba tešlos kamuoliukų pavidalu – taip visada turėsite šviežių sausainių atsargų.