Savoiardi (itališkai "iš Savojos") sausainiai turi net kelis ar daugiau pavadinimų: damų piršteliai, biskvitiniai piršteliai ir panašiai. Šių sausainių paruošimą labai palengvins du įrankiai: elektrinis mikseris ir konditerinis maišelis (švirkštas). Italijoje labai dažnai naudojami "
Tiramisu" pyragui, bet itin skanūs ir vieni, prie kavos puodelio. Tad nieko nelaukite ir išmėginkite šį labai gerą sausainių receptą. Pradedam!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradicinis "Savoiardi" receptas yra gana paprastas, galima pritaikyti keletą alternatyvų:
- Kiaušiniai: jei norite sumažinti cholesterolio kiekį, galite naudoti 2 didesnio dydžio kiaušinius vietoj 3 vidutinio dydžio.
- Cukrus: galite naudoti rudą cukrų vietoje balto, tačiau sausainių spalva bus tamsesnė. Taip pat tinka kokosų cukrus, kuris suteiks lengvą karamelės prieskonį.
- Miltai: vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti universalius kvietinius miltus arba dalį miltų (apie 20 g) pakeisti kukurūzų krakmolu, kad sausainiai būtų dar puresni.
- Vanilė: vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi (1 pakelis), vanilės ankšties sėklomis arba citrinos žievelės tarkuočiais, jei norite gauti citrusinio skonio.
- Cukraus pudra: galima naudoti ir vanilės cukraus pudrą papildomam aromatui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Labai svarbu atsargiai ir kruopščiai išplakti kiaušinių baltymus, kad jie taptų standžiomis putomis - tai užtikrins "Savoiardi" sausainių purumą.
- Maišant tešlą rekomenduojama naudoti silikoninę mentelę ir maišyti iš apačios į viršų, kad neprarastumėte baltymuose esančio oro.
- Jei neturite konditerinio maišelio, galite naudoti stipresnį plastikinį maišelį, kurio kampą nukirpsite.
- Sausainius kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje ir atidžiai stebėkite kepimo procesą - jie greitai apskrunda ir gali perkepti.
- Iškepus sausainius, leiskite jiems visiškai atvėsti ant grotelių, kad išliktų traškūs.
- "Savoiardi" sausainius geriausiai laikyti sandariame inde, įdėjus tarp jų kepimo popieriaus lapus, kad nesuliptų.