"Savoiardi" sausainiai - biskvitiniai piršteliai

2023-07-15 Autorius oSkanu.lt

"Savoiardi" sausainiai - biskvitiniai piršteliai
Savoiardi (itališkai "iš Savojos") sausainiai turi net kelis ar daugiau pavadinimų: damų piršteliai, biskvitiniai piršteliai ir panašiai. Šių sausainių paruošimą labai palengvins du įrankiai: elektrinis mikseris ir konditerinis maišelis (švirkštas). Italijoje labai dažnai naudojami "Tiramisu" pyragui, bet itin skanūs ir vieni, prie kavos puodelio. Tad nieko nelaukite ir išmėginkite šį labai gerą sausainių receptą. Pradedam! 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 80 gramų
    • miltai: 80 gramų
    • vanilė: šiek tiek
    • cukraus pudra
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių trynius išplakame su vienu valgomuoju šaukštu cukraus iki kol masė pabals ir padidės 2-3 kartus (maždaug 5-8 minutes užtrunka).
  2. 2. Kitame dubenyje plakame kiaušinių baltymus, kai pradės putoti, po truputį supilame likusį cukrų ir plakame toliau, kol masė sustandės.
  3. 3. Tuomet įdedame porą šaukštų išplaktų baltymų masės į trynių masę ir atsargiai išmaišome. Šitaip sudedame po truputį visus likusius baltymus, atsargiai maišydami.
  4. 4. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais ir vanile ir dar kartą atsargiai viską išmaišome.
  5. 5. Dedame masę į konditerinį maišelį ir išspaudžiame maždaug 5-6 centimetrų ilgio ir maždaug 1 centimetro storumo juosteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. 6. Pabarstome cukraus pudra ir paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.
  7. 7. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros ir dedame kepti sausainius apie 10 minučių, bet ne ilgiau.
  8. 8. Ištraukus iš orkaitės, dar kartą pabarstome cukraus pudra ir leidžiame atvėsti. Skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)