Autorius apie receptą
Šį kartą noriu pasidalinti labai skanių graikiškų migdolinių sausainių "Amygdalota" receptu. Tokie sausainiai yra vieni iš pačių lengviausių mano kada nors gamintų sausainių! Ir jiems reikia vos penkių ingredientų.
Migdoliniai sausainiai (Amygdalota) - tai klasikiniai graikiški sausainiai ir kas dar labai svarbu - visiškai jokio glitimo! Žodis "amygdalota" verčiant iš Graikų kalbos, reiškia - "saldumynai iš migdolų".
Migdolų medžiai yra itin paplitę Graikijoje, tad migdolai yra naudojami daugelyje graikiškų desertų. Migdolai jiems simbolizuoja laimę, klestėjimą ir visiškai naują pradžią, tad amygdalota sausainiai yra itin dažni graikų krikštynų, vestuvių ir kitų didesnių švenčių valgiaraščiuose.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Migdolų miltai: galima keisti smulkintais riešutais (lazdyno ar anakardžiais), tačiau tekstūra šiek tiek skirsis.
- Granuliuotas cukrus: vietoj jo galima naudoti klevų sirupą ar kokosų cukrų, nors skonis bus švelnesnis.
- Apelsinų žievelė: galima keisti citrinų žievele ar laimo žievelės tarkiais.
- Druska: galima visai praleisti arba naudoti jūros druską mažesniu kiekiu.
- Kiaušinių baltymai: veganiškai versijai galima naudoti aquafabą (avinžirnių konservų skystį).
- Supjaustyti migdolai: galima keisti pjaustytomis pistacijomis ar net sezamų sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite kambario temperatūros kiaušinių baltymus – juos lengviau išplakti.
- Migdolų miltai turėtų būti kuo smulkesni – tai užtikrins sausainių švelnumą.
- Jei naudosite klevų sirupą vietoj cukraus, sumažinkite kiaušinio baltymų kiekį, kad tešla nebūtų per skysta.
- Formuodami rutuliukus, rankas galite lengvai sudrėkinti – taip tešla nelips.
- Neperkepkite – vos pradėjus keistis spalvai, traukite iš orkaitės.
Atsiliepimai