Sausainiai su šokolado gabaliukais veganiškai

2024-12-05 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Sausainiai su šokolado gabaliukais veganiškai
Sausainiai su šokolado gabaliukais veganiškai – minkšti, kvapnūs ir gardžiai trapūs skanėstai, kurių sudėtyje puikiai dera paprastumas ir šokolado sodrumas. Kiekviename kąsnyje juntama saldžių šokolado diskelių tekstūra, papildyta subtiliu vanilės ir sviesto aromatu. Šie sausainiai pasižymi švelnia, tačiau tvirta tekstūra, suteikiančia galimybę pasimėgauti tobulu skonių balansu. Tai ne tik puikus pasirinkimas prie puodelio kavos ar arbatos, bet ir jauki saldi staigmena poilsio akimirkoms.

Sausainiai taip pat gali tapti puikia valgoma dovana Kalėdoms. Supakuokite juos į dailią dėžutę ar stiklainį, papuoškite šventine juostele ir pridėkite ranka rašytą sveikinimą. Toks gardus ir nuoširdus dėmesio ženklas tikrai pradžiugins artimuosius ir draugus!

Ingredientai

    • Kvietiniai miltai: 120 g
    • Kepimo milteliai: 0,5 arb. š.
    • Druska: 1/4 arb. š.
    • Cukrus: 50 g
    • Juodojo šokolado diskeliai: 60 g (arba juodo šokolado gabaliukai)
    • Augalinis pienas: 2 valg. š.
    • Augalinis sviestas/margarinas: 50 g (2 valg. š. ištirpdyto)
    • Vanilės aromatas: pora lašų (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Miltus išsijoti į didesnį dubenį.
  2. 2. Prie miltų sudėti kepimo miltelius, berti druską, cukrų, šokolado diskelius ir viską gerai išmaišyti.
  3. 3. Supilti tirpintą sviestą. Svarbu, kad jis nebūtų karštas.
  4. 4. Taip pat supilti pieną ir vanilės aromato lašus (jeigu naudojami). Viską maišyti šaukštu, o kai masė pradės formuotis į labiau vientisą, paminkyti rankomis, kol neliks sausų miltų.
  5. 5. Iš masės suformuoti rutulį, susukti į maistinę plėvelę (nebūtina) ir palaikyti šaldiklyje 30-40 min.
  6. 6. Prieš išimant tešlą iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
  7. 7. Išėmus tešlą, atgnybti po maždaug šaukštą masės ir rankose suformuoti rutuliukus.
  8. 8. Išdėlioti sausainius kepimo skardoje. ištiestoje kepimo popieriumi, toliau vienas nuo kito.
  9. 9. Sausainius kepti apie 15 min. Jeigu sausainiai liko gan apvalios formos ir neišsileido, iškart išėmus išorkaitės atsargiai prispausti su šaukštu, kad būtų panašesni į sausainių formą.
  10. 10. Iškepusius sausainius palikti 10-15 min. kepimo skardoje, o vėliau perkelti į lėkštę ir leisti pilnai atvėsti, kad dar sukietėtų.
Sausainiai su šokolado gabaliukais veganiškai