Pakepinto kokoso drožlių sausainiai su juoduoju šokoladu ir džiovintomis vyšniomis

2019-02-20 Autorius oSkanu.lt

Pakepinto kokoso drožlių sausainiai su juoduoju šokoladu ir džiovintomis vyšniomis
Itin greitai bei ganėtinai paprastai pagaminami sausainiai. Džiovintas vyšnias galite pakeisti spanguolėmis, o juodąjį šokoladą - baltuoju ir panašiai. Kokoso drožlių pakepinimas suteikia joms trapumo, dėl to sausainiai nepraranda kokoso skonio, bet drožlių tekstūra nėra taip jaučiama. 

Ingredientai

    • kokoso drožlės: 1 puodelio
    • miltai: 1 puodelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • tamsus rudas cukrus: 0,75 puodelio
    • kambario temperatūros sviestas: 65 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • tamsus juodas šokoladas (ne mažiau 70% kakavos): 50-60 gramų (susmulkintas gabaliukais)
    • smulkintos džiovintos vyšnios: 0,25 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kokoso drožles paskleidžiame tolygiai nedidelėje skardoje bei kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 7 minutes. Nepaliekame be priežiūros, nes kokoso drožlės gali labai greit sudegti.
  2. 2. Tuomet inde sumaišome, miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską, atsidedame šalia. Kitame inde iki purumo išsukame sviestą su cukrumi, tada įdedame kiaušinį bei vanilę ir vėl gerai išplakame. Sudedame miltus, išmaišome, bet nepermaišome. Po to įmaišome susmulkintą šokoladą bei vyšnias ir pakepintas kokoso drožles.
  3. 3. Tada šaukštelio pagalba formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus bei dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdamos 2 centimetrų tarpus.
  4. 4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių arba kol gražiai apskrus. Iškepus perkeliame sausainius atvėsti ant grotelių. Lepinamės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Citrininiai sviestiniai sausainiai
(1)
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
(5)