Pagal šį receptą pagaminti sausainiai gaunasi labai minkšti, purūs ir kvapnūs. Ir žinoma nereikia pamiršti, kad jie nerealiai skanūs... mm, o dar su obuoliais!
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 14 sausainių.
1. Iš pradžių obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Tada pašlakstome citrinų sultimis, įberiame cinamono ir išmaišome.
3. Kambario temperatūros sviestą (aš pati sviestą kelioms sekundėms įdedu į mikrobangų krosnelę, kad dar labiau suminkštėtų) su gumine mentele gerai išsukame su cukrumi.
4. Tuomet įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišome.
5. Po to įsijojame miltus su kepimo milteliais ir išmaišome. Tešla turi gautis lipni bei tiršta.
6. Paskui įmaišome supjaustytus obuolius, kad obuolių kubeliai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
7. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
8. Dedame po šaukštą tešlos vienam sausainiui.
9. Man pačiai patogiausia buvo šaukštu atgnybti tešlos ir tada drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) suformuoti nedidelius paplotėlius.
10. Tarp sausainių paliekame tarpelius, nes kepant sausainiai padidės.
11. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėjė maždaug 15-20 minučių.
12. Atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
Aurelija Sungailienė
Atsakyti