Varškės kepinių mėgėjams - varškės sausainiai prie arbatos!

2019-09-21 Autorius Tinginių maistas

Varškės kepinių mėgėjams - varškės sausainiai prie arbatos!
Labai gardūs sausainiai prie arbatos, kurie valgant tiesiog ištirpsta burnoje.

Ingredientai

    • varškė: 300 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • cukrus: 3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 1 puodelio su trupučiu

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę išplakame su sviestu ir suberiame miltus.
  2. 2. Tuomet padaliname tešlą į 3 dalis.
  3. 3. Kiekvieną dalį susukame į lygius stačiakampius.
  4. 4. Tada sumaišome cukrų su vaniliniu cukrumi bei pabarstome pirmąjį stačiakampį.
  5. 5. Ant viršaus paskleidžiame antrą stačiakampį ir dar kartą apibarstome cukrumi.
  6. 6. Po to ant viršaus uždedame trečiąjį stačiakampį ir pabarstome cukrumi.
  7. 7. Truputį pakočiojame su kočėlu. Paskui su formelėmis išpjauname norimas figūrėles.
  8. 8. Išdėliojame ant kepimo skardos ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Lepinamės!

Monika Remene

Naudingas
(36)
Ar tiktų kaip desertine varškė tokio tipo.
Atsakyti

Aura

Naudingas
(39)
Laba diena, koks kiekis miltų telpa puodelyje (ml ar gramais)? Iš anksto ačiū už atsakymą :)
Atsakyti

Saule

Naudingas
(5)
Nesigavo😒
Atsakyti

Baisu

Naudingas
(26)
Riebalai isbego ir visi "sausainai paskendo riebaluose". Sluoksniai issiskirste. Valgyt neimano nes skesta riebaluose, tokia kose permirkus svieste. Fuj. Net sunys needa.
Atsakyti
Varškės kepinių mėgėjams - varškės sausainiai prie arbatos!

WorldRecipes.eu komanda

Naudingas
(28)
Labai gaila, kad nepavyko, bet viskas pagal šį receptą gaunasi nuostabiai. :(

Ju

Naudingas
(26)
Kazkas recepturoje negerai. 5 gaspadines gamino, ir visoms drekis gavosi
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(8)
Neiškilo.Skonis geras.Bet net nepanašūs į anuos nuotraukoje.Gal geriau recepte viskas būtų gramais ...
Atsakyti

Stasė

Naudingas
(9)
O kaži ar kiaušinių nereikia? Gal ne taip irtų?
Atsakyti

Aušra

Naudingas
(7)
Aš miltus sumaišau su sutarkuotu sviestu. Į varškę įberiu pusę arbatinio šaukštelio sodos. Tada viską greitai permaišau ir tešlą palaikau šaldytuve. Formuoti sausainius reikia kuo greičiau, jau įkaitinus orkaitę, kad nespėtų tirpti tešloje sviestas
Atsakyti

Asta

Naudingas
(12)
Aiškiai mažai miltų!!! Puodelis - tai 250g. miltų, sviesto - 150g., o kur dar 300 g. varškės!!! Sviestas tirpsta, o varškė lydosi! Be tinkamo kiekio miltų nieko gero nebus...
Atsakyti

Ona

Naudingas
(15)
Tai kurgi kiaušinis rišamoji medžiaga oi šie receptų kūrėjai
Atsakyti

Vida

Naudingas
(8)
Keista, kad nėra kildinimo miltelių. Nuojauta sako, kad kugelis gautųsi man
Atsakyti

Roma

Naudingas
(7)
Tikrai gaunasi geri, pabandykit, aš išbandžiau

Regina

Naudingas
(1)
Aš jau seniai gaminu pagal tokį receptą, sausainiai gaunasi skanūs ir gražūs. Ir tikrai nereikia bei kiaušinių, nei kildintojo. O miltų reikia pagal varškės konsistenciją.

Rima

Naudingas
(2)
Būtinai reikia įdėti kepimo miltelių
Atsakyti

Lolita

Naudingas
(1)
Ka reiskia puodelis? Tai kiek miltu reikia?
Atsakyti

Jolanta

Naudingas
(27)
Jau ruošiausi gaminti, bet paskaičius komentarus praėjo noras😄
Atsakyti

Audronė

Naudingas
(1)
Man irgi

Atsakinėjama į Komentarą

Sausainiai "Koržykai"
(1)
Varškės sausainiai su džemu
(1)
Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai
(4)